07 травня 2024, вівторок

Люди гинуть за метал, або як Кіровограду обирали нову назву

17 квітня, у приміщенні ІАЦ «Перевесло» відбулися громадські збори щодо перейменування Кіровограда, пише кореспондент Златополя.
 
Так, професор, доктор філолоічних наук з педагогічного університету імені В. Винниченка Григорій Клочек запропонував перейменувати Кіровоград у «Златопіль» та навів достатньо обґрунтованих аргументів. Проте активіст Михайло Олежко заперечив назву «Златопіль», мотивуючи це тим, що, цитуємо: «Златопіль от золота? Люди гибнут за метал! Сатана там правит бал! Помните эти слова Мефестофеля?». Ім’я святої Єлисавети, на думку активіста, теж не підходить – натомість запропонував назвати місто «Благомир», яке на його думку більш позитивне і походить від миру та благодаті до якої ми так прагнемо.
На необхідності обрати логічну та не прив’язану ні до яких колоніальних імен назву, присутнім наголосив громадський діяч Ігор Козуб, який нагадав, що у разі, якщо ми найближчим часом не оберемо власну, третю назву, то Камбін може наректи місто по своєму, або щонайгірше ми отримаємо імперську назву Єлисаветград, яку просували місцеві регіонали.
В результаті анонімного голосування, більшість присутніх обрала назву «Златопіль», яку найближчим часом буде запропоновано у листі-зверненні до міської ради.
Люди гинуть за метал, або як Кіровограду обирали нову назву
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований