29 березня 2024, п’ятниця

Як перейменувати Кіровоград? Експертне опитування

Днями ГО “Асоціація Політичних Наук” провела експертне опитування на тему перейменування Кіровограда, повідомили Златополю в прес-службі АПН.
 
Як повідомляється, АПН провела експертне опитування активних кіровоградських користувачів мережі Фейсбук та народних депутатів. Учасникам опитування було запропоновано оцінити 10 варіантів назв міста за десятибальною шкалою, обов’язково давши всім різні оцінки. До уваги брались лише повністю заповнені анкети.
Це опитування не є презентативним, однак дозволяє оцінити тенденції та рівень сприйняття суспільством тієї чи іншої назви. Результати нас дещо здивували:
1. Ексампей – 760
2. Інгульськ – 745
3. Златопіль – 691
4. Кропивницький – 663
5. Новокозачин – 596
6. Лелеків – 575
7. Єлисаветград – 528
8. Степоград – 451
9. Бугогардівськ – 301
10. Центральноукраїнськ – 190 
Низькі результати Єлисаветграда пояснюються дуже сильною поляризацією суспільства. Цій назві майже у всіх випадках давали або найвищий бал, або найнижчий. При чому найнижчих оцінок було значно більше. Народ звик голосувати не так «за», як «проти». 
У випадку зі Златополем поляризація була значно меншою, однак, все ж спостерігалась. 
Ексампей та Інгульськ несподівано посіли перші сходинки, хоча найвищий бал отримували не дуже часто. Проте, найнижчого балу вони не отримали жодного разу, перебуваючи, переважно, в середньому діапазоні.
 «Це опитування демонструє не рівень підтримки тієї чи іншої назви, а рівень їх сприйняття у суспільстві, тобто співвідношення рейтингу з антирейтингом. Тому, найпопулярніші варіанти отримали відносно низькі бали. Опитування показує, що в питанні перейменування мешканці міста швидше змиряться з відносно нейтральною назвою, аніж із тією, яка викликає в них внутрішній опір», – прокоментував результати опитування голова АПН Дмитро Сінченко.
Для довідки: Дослідження проведене Асоціацією Політичних Наук з 12 квітня по 5 травня 2012 року. Було опитано 100 активних користувачів соціальної мережі Facebook, постійних мешканців Кіровограда, за стихійною вибіркою. Дослідження не є репрезентативним.
За коментарями звертайтесь за тел.0505641454
 

Як перейменувати Кіровоград? Експертне опитування
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований