19 травня 2024, неділя

Пам’ятний знак з Кіровоградщини може здобути національного значення

"Лита могила" може стати пам'ятним знаком національного значення.  Про це вчора, 11 червня, йшлося на черговому засіданні робочої групи з установлення пам'ятного знака "Лита могила" на місці проведення археологічних досліджень скіфського поховання (Мельгуновський курган), що у Знам'янському районі Кіровоградської області. Про це пише Златопіль із посиланням на офіційний сайт Кіровоградської обласної ради.
 
Як повідомляється, під співголовуванням заступника голови обласної ради Івана Владова та заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка було розглянуто питання про стан виконання попередніх доручень. Зокрема, Трепівський сільський голова Юрій Долинка доповів про те, що, нарешті, вдалося завершити вирішення питання стосовно виділення земельної ділянки для спорудження пам'ятного знака, яке тривало майже три роки.
Нагадаємо, що для нашої області цей курган є знаковим: багато знайдених у ньому золотих прикрас відтворювали образ скіфського орла, який став основним елементом символіки Кіровоградської області. Символом збереження історичної пам'яті про минуле цих земель.
Члени робочої групи та запрошені прийняли низку рішень щодо продовження роботи, визначивши конкретних виконавців та терміни виконання завдань.
 
Пам’ятний знак з Кіровоградщини може здобути національного значення
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований