29 вересня 2024, неділя

У Кіровограді визначили лауреата премії імені Паученка

Сьогодні, 1 липня, у Кіровограді, в обласному художньому музеї імені Олександра Осмьоркіна пройшло вручення обласної премії в галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка. Про це повідомляє кореспондент Златополя.
Обласну премію, яку заснувала Кіровоградська облрада ще у 2002 році на прохання Національної спілки архітекторів України, місцевих геральдистів та художників, вручають у трьох номінаціях: "геральдика та вексилологія" і "декоративно-прикладне мистецтво", але цього разу визначили лише в одній.
Привітати кіровоградських архітекторів з їх професійним святом прийшли голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко разом із заступником Сергієм Коваленком, заступник голови обласної ради Іван Владов, начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури Кіровоградської ОДА Віктрія Куликова, голова обласної організації Національної спілки архітекторів України Людмила Харламова.
[widgetkit id=642]
Цього року у єдиній номінації "декоративно-прикладне мистецтво" лауреатом обласної премії імені Якова Паученка стала Валентина Добровольська – член Національної Спілки майстрів народного мистецтва України, керівник гуртка декоративно-прикладного мистецтва "Сувенір" кіровоградської гімназії імені Тараса Шевченка. Премію майстриня отримала за оригінальні творчі доробки в техніці килимарства.
Валентина Яківна неодноразово надавала свої витвори мистецтва на благодійні аукціони з допомоги військовим і навіть сьогодні по закінченню урочистого заходу, на заклик майстрині, скринька для благодійних внесків на армію – була заповнена грошима.
«Сьогодні у всіх присутніх в цій залі свято, але я не відчуваю його вже два роки… В країні війна, тому дуже важливо зараз підтримувати наших захисників і якщо кожен внесе хоча б 1 гривню на допомогу нашим військовим, ми переможемо!»
У Кіровограді визначили лауреата премії імені Паученка
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований