28 вересня 2024, субота

Юні кіровоградці, казкові істоти, орнамент та традиції у бібліотеці Чижевського

Вчора, 13-го липня, у Кіровоградській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Чижевського відбувся майстер-клас із образотворчого мистецтва «Символи українського орнаменту (Казкова квітка)», написала кореспондент Златополя.
Літо – самий час вчитися чомусь новому, залучати дітей до творчості, аби ті не сиділи цілими днями за комп'ютерами. Також літо – це час проходження практики в університетах, і тому, поєднавши ці дві речі, в рамках літньої школи мистецтв бібліотеки ім. Чижевського було організовано майстер-клас «Символи українського орнаменту (Казкова квітка)». 
Майстер-клас дітям проводили студентки Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. Мкртчян Рімма та Роткован Юлія вчаться у художньо-графічному відділі мистецького факультету. Для маленьких відвідувачів бібліотеки вони підібрали багато цікавого матеріалу про особливості орнаменту нашої нації, його тлумачення. За допомогою візерунків дітям було запропоновано виконати малюнок, опираючись на листівки. Найбільше дітей надало перевагу малюнку міфічних істот, тому малеча спробувала вигадати нових створінь, прикрасивши відомих вже їм тваринок незвичних розкрасом. Також усі разом спробували виготовити декоративну композицію “Дерево життя", яке є одним з найпопулярніших символів в українському народному мистецтві. Воно символізує три основи світу: явний світ, невидимий і світ традицій та звичаїв, через які проходять люди у своєму земному житті. 
[widgetkit id=674]
Подібні майстер-класи у бібліотеці проводитимуться досить часто, ваші діти можуть прийти і опанувати техніку флористики, розпису, квілінгу та штампування. За часом проведення майстер-класів слідкуйте за афішею. 
Юні кіровоградці, казкові істоти, орнамент та традиції у бібліотеці Чижевського
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований