29 вересня 2024, неділя

Книги проти війн: У Кіровограді відкрили інформаційний стенд вірменської культури

Сьогодні, 24-го липня, у  у відділі абонемента обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського відбулось урочисте відкриття інформаційного стенду книг вірменської культури, повідомила кореспондент Златополя.
Працівники бібліотеки імені Чижевського говорять, що і бібліотека і її читачі завжди раді, коли поповнюється наш фонд. І цього разу бібліотека отримали подарунок від Спілки вірменів України в Кіровоградській області – книжки та диски про вірменську культуру. 
Представник Cпілки Тигран Хачатрян говорить: 
"Нам, меншинам, дуже добре живеться у Кіровограді. Дуже приємо, що є багато відкритих людей, з якими можна вивчати і творити. Наші діти і ми маємо знати про різні культури, адже це зближує людей". 
Зі своєї сторони бібліотека виставила власні книжки про вірменську культуру. Найбліше працівники пишаються виданням 1955 року – "Вірменське орнаментальне мистецтво". 
Література для вірменів несе надзвичайно важливе значення для свого народу, якому вже 5 тисяч років. Його історія дуже тісно пов'язана із писемністю. Найдавніші рукописи було втрачено, але вірмени почали творити літературу наново. Пізніше народ було розділено іншими державами і вірмени знову почали писати і піднімати свою мову та літературу на новий рівень, стверджуючи її, аби протистояти чужинцям. Історія дуже нагадує і долю українців.
[widgetkit id=707]
Вірмени дуже пишаються тим, що до них в сві час через власну творчіть звертались такі українські письменники, як Тарас Шевченко. Гості свята продекламували вірші на рідній мові, деякі зачитували і власні твори. 
Головною метою заходу було показати те, що ми маємо поєднувати народи аби жити в мирі, і між нами не було порозумінь, які стають причиною війн. 
Книги проти війн: У Кіровограді відкрили інформаційний стенд вірменської культури
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований