02 травня 2024, четвер

Кіровоградські снайпери обстріляли росіян на Чемпіонаті Європи

Сьогодні, 11 серпня, у приміщенні ДЮСШ №3 відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради відбувся брифінг двох кіровоградських снайперів – Сергія Фоміна та Олександра Костіка, під час якого спортсмени розповіли про свій вдалий виступ на Чемпіонаті Європи з кульової стрільби серед спортсменів із вадами слуху, що 2-9 серпня проходив у Чехії. Про це повідомляє кореспондент Златополя.
Володарем шести медалей чемпіонату став Майстер спорту України міжнародного класу Сергій Фомін. Як розповів журналістам спортсмен, учасники змагалися у стрільбі з пневматичної, малокаліберної та крупнокаліберної зброї. У результаті боротьби, Сергій здобув 6 медалей, з них 2 медалі у стрільбі з пневматичного пістолету на 10 метрів та 4 медалі на відстані 25 та 50 метрів з малокаліберної зброї (вправа МП-10).
 
 
Другий наш спортсмен – Майстер спорту міжнародного класу Олександр Костик – отримав п’ять нагород, встановив два європейські рекорди, та здобув звання чемпіона Європи у трьох змагальних видах. Зокрема, у стрільбі з пневматичної гвинтівки (особисте і командне у вправах ГП-6) та на малокаліберній гвинтівці (МГ-9). У стрільбі з малокаліберної гвинтівки (вправа МГ-6), Сашко став срібним призером в особистій першості та бронзовим у командних змаганнях. Рекорди континенту він оновив у вправах МГ-9: стрільба лежачи, дистанція 50 метрів і МГ-6: стрільба у трьох положеннях.
У командному заліку по стрільбі з пневматичної зброї на відстані 10 метрів наші спортсмени встановили рекорд. Конкуренцію нашим бійцям склали снайпери з 12 країн світу, серед яких ізраїльтяни, німці, македонці, сильна команда була у хорватів та росіян. До речі останніх наші хлопці перемогли у командній першості.
Загалом враження від змагань у хлопців дуже позитивні. Попри те, що спортсмени тренувались на пневматиці, оскільки у кіровоградському тирі дозволу на тренування з малокаліберною зброєю не має, хлопці завоювали медалі та встановили рекорд Європи як на пневматичній так і на малокаліберній зброї.
Наразі хлопці готуватимуться на Дефлімпійські ігри 2016.
Готувала спортсменів тренер комплексної ДЮСШ №3 відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради Олена Ібрагімова.
 

Кіровоградські снайпери обстріляли росіян на Чемпіонаті Європи
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований