28 вересня 2024, субота

Звідки в центрі Кіровограда з’явились індуси та гігантська колісниця

Вчора увечері, 14-го серпня (свято Маковія), на центральній площі Кіровограда пройшов фестиваль індійської культури Ратха-ятра, повідомляє кореспондент Златополя.
Такий масштабний фестиваль індійської культури у Кіровограді проходить вперше. Захід не достатньо афішувався, проте перехожих зацікавлювали яскраві наряди, встановлена сцена, а, найголовніше – величезна колісниця. Тому за досить короткий час дуже багато людей долучилось до святкування незвичного для Кіровограда свята – Ратха-ятра. 
[widgetkit id=749]
Ратха-ятра – це індійське свято колісниць. Організаторами заходу є представники Міжнародного товариства свідомості Крішни у місті Кіровоград. 
Учасниці заходу розповіли про важливість святкування Ратха ятри: 
"Це дуже стародавнє свято, яке символізує прихід Господа у наше серце і вихід із нього усіх негативних якостей. Воно святкується більше 5-ти тисяч років. В Індії це дуже масштабний захід. А Україні він організовується вже близько 20-ти років. Організатори, які приїхали до нас аби влаштувати це свято, щороку їздять від міста до міста, проводячи фестиваль індійської культури, цього року вони завітали і до Кіровограда." 
 
 
Під час заходу можна було придбати собі індійські прикраси, книжки та солодощі, а на концерті побачити виступи у дусі індійської культури, як, наприклад, танці та тлумачення кожного руху у ньому та пісні під акомпанемент народних інструментів. Гостям свята проводились майстер-класи із йоги та танцю. 
Також усі бажаючи могли взяти участь у ритуалі, який гарантує здійснення мрій: насівуючи святкову пісню, усі перехожі мали разом тягнути за канати величезну колісницю. 
Учасниці заходу розповіли, що за легендою, у людей, які відвідали цей фестиваль, життя змінюється на краще.
Звідки в центрі Кіровограда з’явились індуси та гігантська колісниця
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований