28 вересня 2024, субота

Юхим Авруцький в Кіровограді – про святе

Вчора, 17-го серпня, у Кіровоградському обласному художньому музеї відбулась творча зустрічь із Юхимом Авруцьким та презентація його книги «Народ мій», повідомляє кореспондент Златополя.
Зустріч із Юхимом Авруцьким не планувалась заздалегідь, а ідея організувати творчу бесіду виникла спонтанно. Поет просто завітав до музею подивитись експозиції, поспілкуватись із працівниками, адже про музей він може розповісти таке, чого не знають навіть його працівники. Справа в тому, що Юхим Авруцький досить тісно пов'язаний із художнім музеєм: батьки поета тут працювали, тому Юхим знає музей таким, яким деякі з нас його не бачили. 
З літературою своє життя письменник та поет Юхим Авруцький хотів пов'язати ще зі шкільних років: 
"В нас увесь клас був творчий, – говорить він, – половина класу була поетами, а половина – критиками. Я із своїм другом відносився до поетів. Також ми разом з ним мріяли написати цілу книгу про всіх одноклассників та вчителів". 
Розповів Юхим Авруцький і про післявоєнне навчання у технікумі: 
"Ми, студенти машинобудівного технікуму, після війни розбирали розбиті машини, діставали з них деталі, з яких потім можна було щось зробити, робили навіть самокати." 
[widgetkit id=759]
Після навчання у Юхима вже з'явилось більше часу, який можна було витрачати на творчість, і він зайнявся написанням віршів. 
 
 
Зараз Юхим Авруцький є членом Конгресу літераторів України. 
На зустрічі він презентував свою книгу "Народ мій". Це третє видання. Презентація першого, за словами поета, була зірвана: якась жінка з зали встала  і сказала "Ви посягнули на святе". Презентації другого видання не було, а третього – відбулась у квітні. Зараз друкується лірика поета, у чому йому допомагає Ірина Анатоліївна Саєнко, генеральний директор фірми «Антураж А». Багато віршів поета покладено на музику Людмилою Бабіною, як наприклад "В кожного поета є своя Наталі". 
До речі, вірші Юхима Авруцького і дійсно про святе: у своїх віршах поет часто звертається до релігії, цитує Біблію і римує біблійні опівідки про волю, шлях від рабства до свободи, які є зараз дуже актуальними і перегукуються із теперішніми українськми реаліями. 
Юхим Авруцький в Кіровограді – про святе
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований