19 травня 2024, неділя

На Кіровоградщині відремонтують аварійний міст

Аварійний стан мосту в Петровому давно бентежить місцевих мешканців. Міст є сполученням лівого й правого берега Інгульця, та зв’язує селище з південно-західною частиною Петрівського району, а також дає змогу потрапити коротшим шляхом до Кіровограда та Кривого Рогу. Про це повідомляє сайт Петрівської РДА.
Основною проблемою, яка стала на заваді вирішення проблеми ремонту – його безхозність: міст є, але нікому не належить.
Міст був побудований та введений в експлуатацію у 1960-х роках та за цей час жодного разу капітально не ремонтувався. Внаслідок тривалої експлуатації великотонажним транспортом виникла деформація швів, а постійна зміна температурно – вологісного впливу призвели до руйнації мосту, що створю є небезпеку як для транспорту, а особливо для пішоходів.
Нарешті, в 2014 році замовлено технічне обстеження мосту ліцензованою організацією та виготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт мосту, вартість робіт, відповідно до зведеного кошторисного розрахунку вартості будівництва складає 2 962,381 тис.грн. На проведення таких робіт із місцевого бюджету Петрівської селищної ради на 2015 рік передбачено кошти в сумі 1200,0 тис.грн.. Будівельні ж роботи по ремонту необхідно проводити єдиним комплексом в один етап.
 
 
Я розумію, яке важливе значення має міст в селищі Петрове і, турбуючись про безпеку дорожнього руху, насамперед про життя і здоров»я людей, я порушував питання виділення додаткових коштів на всіх рівнях. Завдяки співпраці з облдержадміністрацією вдалося отримати в район 1639,9 грн субвенції з державного бюджету, – прокоментував голова РДА Сергій Завалій.
Ремонт мосту почнеться уже на цьому тижні.
 
На Кіровоградщині відремонтують аварійний міст
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований