15 травня 2024, середа

Малій Батьківщині кіровоградських художників присвятили виставку (ФОТО)

9-го жовнтня у Кіровоградському обласному художньому музеї відбулось відкриття виставки пам'яті  Івана Похитонова та Петра Оссовського. Про це пише кореспондент Златополя.
Кіровоградському обласному художньому музею є що відмічати, адже у цьому році – 165 років з дня народження Івана Похитонова та 90 років з дня народження Петра Оссовського, який, нажаль, пішов з життя 1 серпня, коли тільки почалась планувалась поїздка до Малої Виски, де він народився.  
Тому група художників у складі Володимира Волохова, Віктора Осипенка, Анатолія Кімнатного, Марії Ачкачової, Наталії Федорової та Валерія Давидова вирішили відвідати місця проживання видатних художників та відобразити в етюдах ті місця, якими раніше ходили і милувалися видатні художники.
Отже група поїхала до Малої Виски. Також вони завітали до Новоукраїнського, Добровелечківського району біля села Червона Поляна та на колишньому місці знаходження села Матронівка, де і народився Іван Павлович, раніше це була Херсонська губернія.
На планері художники малювали етюди із зображенням природи. Є замальовки і того, як проходить сам процес планеру – етюд із художниками на привалі. 
[widgetkit id=887]
"На один такий малюнок йде приблизно 2-3 години, потім вона потроху дороблюється, художник з кожним поглядом на роботу додає якісь нові кольри, елементи, – говорить Валерій Миколайович Давидов, старший викладач кафедри хореографічних дисциплін, образотворчого мистецтва та дизайну, член Національної Спілки художників України. – Ці роботи були зроблені за один сеанс. Не можу сказати, де було красивіше, адже коли ми приїхали на місця, я зрозумів – красиво усюди! Хотілось у своїх роботах зафіксувати усе навколо, ну, звісно, окрім варварського сліду сучасників – сміття, яке лишають за собою люди, ми не малюємо, ми хочемо зберегти прекрасне." 
 
 
Також художник трохи засмучений, через те, що приїхавши до Малої Виски на 3 дні, вони зазвичай мали денні планери, а хотілося спробувати відобразити природу рано вранці, чи пізно ввечері, коли небо має незвичний окрас. 
"Знаєте, у людей нашої країни зараз є одна спільна жахлива проблема, і, як говориться, коли пушки говорят, музи мовчать, – говорить художник Валерій Миколайович, – але ми – слуги мистецтва, ми кричимо і хочемо бути почутими".
Виставка «Малій Батьківщині присвячується…» ще екпонуватиметься близько місяця, тому ви маєте можливість, будь-коли протягом цього часу завітати до картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» і побачити прекрасні етюди із зображенням різних точок нашої області. 
Малій Батьківщині кіровоградських художників присвятили виставку (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований