18 квітня 2024, четвер

Кіровоградські старшокласники знімуть фільм про Січових Стрільців

Учні 10-х класів школи №6 в рамках проекту «Рідні гості» здійснюють обмін досвідом між колективами НВО № 6 м. Кіровоград та ТНВК №6 м. Тернопіль. Метою є спільне творче  переосмислення історичної спадщини центральної та західної України, а саме ролі Українських Січових Стрільців в історії Кіровоградщини та Тернопільщини, значення діяльності Українських Січових Стрільців, Митрополита Андрея Шептицького, Василя Вишиваного (В.Габсбурга) як героїв та взірців для наслідування. Про це Златополю повідомили організатори проекту.
 
На першому етапі проекту учні 10-х класів та педагоги закладу вже опрацювали художню, публіцистичну літературу, історичні джерела, переглянули тематичні фільми, відвідали екскурсію «Слідами січових стрільців» (Кіровоградський обласний краєзнавчий музей, державний музей-заповідник Івана Карпенка-Карого (Тобілевича) «Хутір Надія», храм парафії «Різдва Святого Івана Хрестителя» УГКЦ).
 
На цьому тижні відбудеться обговорення за темою у форматі «Спільна каша». На всіх етапах проекту відбувається відеозйомка, з метою створення відеофільму «Рідні гості», у якому буде висвітлено сучасне бачення ролі Українських Січових Стрільців в історії Кіровоградщини.
 
На другому етапі проекту планується обмін досвідом між кіровоградськими та тернопільськими викладачами (НВО № 6 м. Кіровоград та ТНВК №6 м. Тернопіль). Педагоги переглянуть створений фільм і проведуть дискусію на тему переосмислення спільного минулого.
 
«На жаль, кіровоградці дуже мало знають про роль Українських Січових Стрільців та Василя Вишиваного в історії нашого міста та краю. Шкільною програмою не передбачено поглиблене вивчення цієї теми на уроках історії. Тому ми вирішили написати проект і виграли грант на його реалізацію. Завдяки цьому наші діти значно краще знатимуть історію рідного краю», – зазначила співавтор проекту, директор школи №6 Надія Кравченко.
 
По завершенню реалізації проекту, його учасники збираються ініціювати встановлення меморіальної дошки – пам’ятки перебування та діяльності Українських Січових Стрільців у м. Кіровограді.
Програма національних обмінів «Рідні гості» фінансується Національним фондом підтримки демократії (США).
 
Кіровоградські старшокласники знімуть фільм про Січових Стрільців
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований