26 червня 2024, середа

Кіровоградська бібліотека запрошує на заходи

З 29 лютого по 6 березня Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує на заходи:
З 1.03 у відділі популяризації книги буде оформлена книжкова виставка «Гендер у сім’ї, роботі, політиці» до Дня інформації на тему гендерної рівності.
1.03 відділ сприяння технічній творчості молоді представить книжкову виставку «Паперова чарівність». Література познайомить із секретами handmade у напрямках квілінгу, орігамі, витинанки.
З 1 по 15.03 у відділі мистецтв проходитиме виставка творчих робіт «Відкриваємо молоді таланти», в якій будуть представлені поробки студентів фізико-математичного факультету КДПУ.
1.03 о 13.00 відділ абонементу запрошує на літературний круїз «Країна леді та джентльменів»(традиції, культура, література Великої Британії). Оскільки 2016 рік в Україні оголошено роком англійської мови, цей захід покликаний познайомити кіровоградців із політичним устроєм, мовою, літературою, освітніми закладами Британії, якими вона славна на весь світ, а також із їх цікавими та незвичайними традиціями- сирними гонками, голубими качками тощо. Здавалося б, нічого нового. Але родзинкою стануть цікаві, не сухі факти та веселі історії із життя Туманного Альбіону. 
1.03 о 15.00 у відділі мистецтв відбудеться слайд-бесіда «Правила ідеального селфі». Так, навіть у такої нехитрої справи як селфі є закони та правила, завдяки яким можна отримати чудові знімки, а інколи і… зберегти собі життя. Про те, що потрібно, а що не потрібно робити у гонитві за гарним фото, повідає наш захід.
З 2.03 відділ абонементу запрошує на книжкову виставку-інсталяцію «Чоловіки з Марсу, жінки з Венери». Будьмо реалістами – цікаві нам зовсім різні речі. Виставка ілюструватиме уподобання чоловічі та жіночі в плані художньої літератури і в плані дозвілля.
 2.03 у відділі мистецтв буде оформлена книжкова виставка «Видатні жінки-художниці», яка розкаже про сучасних українських майстринь образотворчого мистецтва.
2.03 у бібліотеці відбудеться День інформації на тему «Гендерна рівність – ознака цивілізованої держави». У рамках цього дня заплановані тематичні книжкові виставки та пізнавальні години. О 12.45 у відділі популяризації книги відбудеться зустріч-діалог «Рівні права – рівні можливості», протягом якої учасники познайомляться із жінками, які обрали для себе «чоловічі» професії та отримають поради щодо того, як захиститися від гендерної дискримінації. О 14.00 у відділі абонементу відбудеться пізнавальна година «Рівні права – рівні можливості».
2.03 о 14.00 відділ сприяння технічній творчості молоді запрошує на майстер-клас з виготовлення листівок до 8 Березня.
З 3.03 відділ мистецтв запрошує на виставку-інсталяцію «Магія весни» (до Міжнародного жіночого дня), яка представить літературу з виготовлення милих подарунків власноруч та власне готові ідеї для подарунків на свято жінок.
З 4.03 у відділі абонементу буде оформлена книжкова виставка до 202-ї річниці з д.н. Т.Шевченка «Скарби безсмертного поета». Уже в 2016 році бібліотекою були отримані нові видання із дослідженнями творчості Кобзаря, перевидання його творів, а також фотографії рукописів із помітками і виправленнями, зроблені Шевченком. Запрошуємо до знайомства.
До 85-ї річниці від д.н. українського композитора О.Білаша з 4.03 у відділі мистецтв буде оформлена книжкова виставка «Він музику й поезію однаково любив». Олександр Іванович народився у сільській родині на Полтавщині, батьки були надзвичайно співучими та грали на багатьох музичних інструментах. Першим його інструментом стала саморобна гармошка. Вступаючи в музичне училище, він не знав нот, оскільки всі твори грав на слух. Закінчивши середню школу, вступив до школи музичної. А потім і до консерваторії. Паралельно із талантом музичним розвивав і дар лірика. Він дуже пишався тим, що його пісні виконували Зикіна, Кириченко, Кобзон, Гнатюк. Є автором популярних пісень «Три подружки синьоокі», «Два кольори», «Ясени» та ін.
У бібліотеці тривають курси комп’ютерної грамотності. Заняття проходять у понеділок, середу та неділю з 10.00 до 12.00.
Триває всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна». Запрошуємо усіх кіровоградців долучатися до благодійності та передавати  книги для військовослужбовців, що знаходяться в зоні АТО.
Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва. 
тел. 0954712767 Букач Тетяна Станіславівна – завідувач сектору соціокультурної діяльності;
тел. 066 9 475 475 Зайцева Наталя – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності. 
Адреса: вул. Декабристів 6\15. Сайт: http://www.lib.kr.ua. Працюємо з 9.00 до 18.00  щоденно, вихідний – субота.
 
Кіровоградська бібліотека запрошує на заходи
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований