28 вересня 2024, субота

У Кропивницькому стартував мовний моніторинг громадських закладів міста

21 лютого, в Міжнародний день рідної мови, у Кропивницькому стартувала ініціатива «Мовний моніторинг», інформує Златопіль.  

В рамках ініціативи планується провести моніторинг громадських закладів міста на предмет забезпечення мовних прав україномовних споживачів (наявність меню українською мовою, звертання офіціантів, рекламна продукція тощо). Ініціатива триватиме понад півроку і остаточні результати будуть підведені 9 листопада у День української мови та писемності. 
У ході моніторингу буде створено та заповнено необхідною інформацією он-лайн карту лояльності кав’ярень та ресторанів міста щодо україномовних клієнтів (карта розташовуватиметься на ресурсах Google і буде постійно оновлюватися).
До ініціативи запрошуються усі бажаючі кропивничани та гості міста. Для комунікації буде створена сторінка в соціальній мережі Фейсбук, усі дописи які стосуватимуться ініціативи рекомендується позначати хештегом #мовний_моніторинг.
Також «Мовний моніторинг» передбачатиме:
– Збір інформації (скарг) на порушення мовних прав громадян;
– юридичну допомогу постраждалим (надання консультацій щодо написання скарг, позовів тощо);
– допомогу волонтерів-філологів власникам закладів ресторанного бізнесу у перекладі меню та іншої рекламної інформації для клієнтів українською мовою (в разі необхідності такої допомоги).
Ініціатори: громадські активісти, обласні осередки організацій «Просвіта» ім. Т. Шевченка, «Руху захисту української мови», «Союзу українок» та інших.
Ілюстрація – blogspot.com
У Кропивницькому стартував мовний моніторинг громадських закладів міста
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований