17 травня 2024, п’ятниця

У Кіровограді 10 кандидатів у нардепи підписали спільний меморандум (Фото)

Сьогодні у кіровоградському прес-клубі 10 кандидатів у народні депутати від різних політичних сил, які йдуть на вибори по 99-му мажоритарному округу, підписали два  Меморандуми про проведення чесних виборів у нашому регіоні. Про це пише “Гречка”
 
Ідея підписання такий документ виникла у соцмережах і викликала прихильність більшості депутатів, що балотуються від Кіровограда. Однак довгі спори викликав сам текст меморандуму,тому на підписання запропонували декілька варіантів: текст Костянтина Яриніча та більш докладний варіант, написаний довіреними особами Павла Топчія та Лариси Онул.
Підписали документ такі кандидати:
Лариса Онул (самовисуванець)
Костянтин Яриніч (Блок Петра Порошенка),
Павло Топчій (ВО “Батьківщина”),
Олена Шевченко (Народний Фронт),
Василь Ращупко (самовисуванець),
Артем Стрижаков (самовисуванець)
Микола Гречуха (Сила людей)
Олександр Гавриленко (Блок Лівих сил України)
Максим Березкін (самовисуванець)
Сергій Михальонок (самовисуванець).
Меморандум носить декларативний характер. Згідно з запропонованим варіантом меморандуму довіреними особами кандидатів, спостерігати за дотриманням умов підписаної угоди буде спеціально створена Наглядова рада, до складу якої увійдуть довірені особи кожного з кандидатів, представники громадськості та журналісти, які не належать до жодного з штабів кандидатів у нардепи. Згідно з документом кандидатам даватиметься 3 шанси. Після виявлення 3-го порушення у виборчих перегонах кандидат буде зобов’язаний знятися з реєстрації. Кандидат у народні депутати, що не виконав своє зобов’язання по зняттю з реєстрації після рішення Наглядової ради, вважатиметься грубим порушником цього Меморандуму і принципів демократії, що максимально широко висвітлюється у ЗМІ за результатами прес-конференції або бажанням інших кандидатів після винесення.
Усі присутні кандидати підписали обидва документи, хоча неодноразово зазначили, що такі документи, як свідчить досвід, не працюють. Окремі представники висловили своє бажання, аби ті кандидати, які пройдуть до Верховної Ради, закріпили результати Революції Гідності та не допустили призначення одіозних фігур на керівні посади на Кіровоградщині.
Фото, текст – Світлана Дубина
У Кіровограді 10 кандидатів у нардепи підписали спільний меморандум (Фото)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований