02 травня 2024, четвер

Свободівці продовжують боротися з Довгим

2 жовтня 2014 року актив і прихильники ВО «Свобода» разом з небайдужими виборцями Знам’янщини вирішили поспілкуватись із кандидатом у народні депутати по 102-му виборчому округу Олесем Довгим. Прибувши до місця запланованої зустрічі, побачили зачинені двері будинку культури села Петрового, перед якими заїжджі молодики вели суперечку з місцевими жителями, не пускаючи їх до зали, що є, між іншим, власністю місцевої громади. 
 
Найманців київського гречкосія, які не пропускали до зали будинку культури ні молодих, ні старих, ні жінок, ні чоловіків, особливо дратувало те, що у пакетах декого з них проглядали помідори, з якими, на їх думку, приходити на зустріч з кандидатом виборці не мають права. Людей же обурювало те, що «актив» Олеся Довгого поводив себе досить нахабно, особливо по відношенню до непродажних виборців. Для всіх було очевидно, що присутність правоохоронців їх мало турбувала. Проте міліція досить активно вела бесіди з власниками пакетів з помідорами. 
А ось «постійні агітатори» кандидатів від влади – голова сільради Леонід Шульга та голова ветеранської організації села Зінаїда Калюжна – намагалися триматися осторонь. Разом з директором місцевої школи та іншими напевно «правильними» запрошеними вони пропонували присутнім їхати на 17-00 до Знам’янського будинку культури. 
Після тривалого очікування ми теж вирішили їхати на зустріч до Знам’янки, але дійшовши до свого авто, виявили спущене колесо з явними слідами прорізу ножем. Це вже не перший факт подібного свавілля з боку «лесикових тітушок», зафіксований правоохоронцями. Різати колеса, погрожувати, залякувати або вдаватися до підкупу – на жаль, ці брудні технології виборів, що лишилися нам у спадок від старої бандитської влади Януковича, активно використовуються й надалі. Надзвичайно показовим є й те, що таких порушень чинного законодавства правоохоронні органи намагаються не «помічати».  Тобто на факти масового підкупу виборців, проведення агітації ще до офіційного початку виборчої кампанії, розповсюдження агітматеріалів без вихідних даних про замовників і наклад, організацію зустрічей на підприємствах вони просто закривають очі. 
Місцеві активісти та прихильники ВО «Свобода» такі методи передвиборчої боротьби вважають неприпустимими, адже шляхом підкупу, залякувань і погроз нового суспільства не збудувати. Не за це стояв Майдан і відбулася Революція гідності. Не за це віддали на Майдані свої життя  герої Небесної сотні й гинуть за рідну землю у борні з російським агресором найкращі сили українського суспільства. Коли у владу знову прийдуть покидьки, щоби й надалі чинити беззаконня, всі ці жертви виявляться марними. Так що майбутнім депутатам потрібно пам’ятати, що з продовженням сценарію свавілля та беззаконня миритися вже ніхто не буде й люстрацію в суспільстві проводитимуть не лише помідорами, сирими яйцями та сміттєвими баками. А тим виборцям, які й цього разу планують продати свій голос, хотів би зауважити: якщо й після Революції гідності ви дасте занапастити Майдан своєї душі, то що ж залишите своїм дітям у спадок?
Прес-служба ВО “Свобода”
Свободівці продовжують боротися з Довгим
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований