03 травня 2024, п’ятниця

У Кіровограді кандидати в нардепи звернулися до Президента з вимогою скасувати призначення Кузьменка (Фото, Відео)

У Кіровограді шість кандидатів-мажоритарників від демократичних сил по 99 виборчому округу (м. Кіровоград) та один кандидат по 102 виборочму округу (Знам’янка) підписали спільне звернненя до Президента України Петра Порошенка. Про це повідомляє Златопіль.

Спільне звернення до Президента підписали: Павло Топчій, Сергій Михальонок, Тетяна Бородіна, Лариса Онул, Василь Ращупко, Микола Гречуха (усі – 99 виборчий округ) та Андрій Лаврусь (округ №102).

Текст звернення (без доповнень):

Президенту України
Порошенку П.О.
 
Шановний Петре Олексійовичу!
 
Ми, кандидати в народні депутати України в 99 виборчому окрузі, звертаємось до Вас – гаранта Конституції та законності – з вимогою неухильного дотримання закону «Про очищення влади» на теренах усієї країни. Вважаємо, що даний закон сприятиме звільненню влади від корупціонерів, і проведення люстрації буде введено у правове поле. Сподіваємось, що це також зробить прозорим процес формування нових представництв влади.
Водночас нагадуємо, що призначення Вами голови Кіровоградської облдержадміністрації Кузьменка С.А. в день голосування Парламенту за закон «Про очищення влади» є прямим порушенням вимог даного закону та підлягає негайному скасуванню як таке, що суперечить вимогам названого документу. Згідно люстраційних вимог поплічник режиму Януковича, прихильник кривавих законів, колишній член «Партії Регіонів» Кузьменко С.А. не може займати посаду голови ОДА.
Закони однакові для всіх і відповідальність за їх порушення мають нести всі громадяни України в однаковій мірі. Це одна із засад побудови демократичного суспільства, що є метою діяльності кожного з нас!
За ініціативи Павла Топчія звернення було доповнене пунктом, у якому вказано, що нинішній голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко займав керівні посади в часи правління Віктора Януковича (зокрема, був головою Олександрійської РДА та заступником голови Кіровоградської ОДА Сергія Ларніа), а тому підпадає під дію закону про люстрацію.

{youtube}v=PZCgfjPO2iE{/youtube}

Крім того, Лариса Онул запропонувала до цього звернення додати і звернення кіровоградців з їхніми підписами проти призначення Сергія Кузьменка головою Кіровоградської ОДА.

Тексти обох звернень передали особисто в руки Геннадієві Зубку сьогодні під час представлення нового очільника Кіровоградської ОДА

Варто зазначити, що сьогодні підписувати звернення до Президента не прийшли кандидат від блоку Петра Порошенка Костянтин Яриніч, кандидати Артем Стрижаков, Олена Шевченко, Олександр Гавриленко та Максим Березкін

 

У Кіровограді кандидати в нардепи звернулися до Президента з вимогою скасувати призначення Кузьменка (Фото, Відео)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований