02 травня 2024, четвер

Нового голову Кіровоградської ОДА все ж представили: регіонали аплодували, євромайданівці освистали (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні в сесійній залі Кіровоградської обласної ради чиновникам із райдержадмістрацій та Кіровоградської ОДА Перший заступник Глави Адміністрації Президента Геннадій Зубко представив новопризначеного очільника Кіровоградської облдержадміністрації Сергія Кузьменка. Про урочистості з нагоди призначення офіційно журналістам та громадськості ніхто не повідомляв, пише Златопіль. 
Представлення Кузьменка пройшло в кращих традиціях епохи Януковича – захід охороняла велика кількість міліції, чиновники оплесками вітали колишнього регіонала, а довести Геннадію Зубку той факт, що Кузьменко  підпадає під закон про люстрацію, голосував принаймні за декілька диктаторських законів і з Партії регіонів вийшов лише у квітні цього року (І) активісти так і не змогли. Захід супроводжувався активними словесними перепалками між активістами та чиновниками, що ще недавно були регіоналами. Зокрема, досить активно проявляв себе ведучий кіровоградського Антимайдану Віталій Останній, мер Світловодська Степан Цапюк, деякі представники районних адміністрації з числа «колишніх фанатів ПР». Але про все –  по порядку. 
З самого початку представлення  розпочалося з надзвичайної події. Коли активістів, серед яких було кілька кандидатів у народні депутати, міліціонери не пустили до зали і вони почали випробовувати на міцність вхідні двері, спецназівці застосували силу, побивши кількох протестувальників. Як стверджують самі потерпілі, від міліції дісталося і двом кандидатам в нардепи – Миколі Гречусі та Василеві Ращупко.  
{youtube}v=81g0VlmrDPs{/youtube}
Зайшовши до зали, активісти спробували поговорити з Геннадієм Зубко, однак переконати його не вдалося: у заступника Глави Адміністрації Порошенка були свої доводи – фотографії, на яких Кузьменко не голосує за диктаторські закони. До речі, пане Зубко, у нас є фотографія, де, наприклад, Віктор Вікторович не голосує за диктаторські закони:
А на цій фотографії Шрек не голосує за диктаторські закони: 
На цьому фото – Сталін не підписує накази про розстріл:
А на цій фотографії – Гітлер не влаштовує геноцид.
Як за фотографією можна визначити, чи голосував руками за той чи інший закон Кузьменко? А якщо він руку опустив? Може варто все-таки переглянути відео? Наприклад, оце?
{youtube}v=Gx0Dx75bbQk{/youtube}
Крім того, як заявив пан Зубко, область необхідно готувати до зими і зробити це має тільки Кузьменко. Замглави Адміністрації Порошенка про поросив громаду дати Кузьменкові «кредит довіри» на 60 днів. Громада, звісно не погодилася, але це присутніх чиновників і, особливо, колишніх регіоналів мало хвилювало. 
{youtube}v=obOeGYjUsyU{/youtube}
На стороні Кузьменка виступив і сержант третього полку, який, певно випадково, прийшов у сесійну залу просити Кузьменка про допомогу (напевно, сержант не знав, що держава і так має забезпечувати військових усім необхідним, а його візит – просто збігся з офіційним представленням Кузьменка на  посаді глави ОДА).
{youtube}v=linUcnDfIpM{/youtube}
Абсолютно випадково у залі виявився і ветеран війни, який зазначив, що він воював з фашистами, а тому за призначення Кузьменка, тому що скрізь має бути порядок. Взагалі, варто сказати, що «лейтмотивом вечора» стала зима, яка скоро наступить, якщо Кузьменко не стане головою Кіровоградської ОДА.
Не втримався і корінний регіонал і мер Олександрії Степан Цапюк: 
{youtube}v=lpddN5GUPb4{/youtube}
Геннадій Зубко, як і активісти, кілька разів приходив до трибуни де розповідав про єдність заради України:
{youtube}v=OEUaKVKF8_g{/youtube}
Кілька разів активісти вступали в «дискусію» х чиновниками, що зібралися в ОДА. Окремі чиновники, варто сказати, нагадували маловихованих гопників. Але то, мабуть, здалеку.
{youtube}v=cwpjl3DkoRA{/youtube} 
{youtube}v=Za_86mqfRAo{/youtube}
Опісля чиновник Президента  дав слово Сергієві Кузьменку (редакція просить пробачення за технічні негаразди на відео):
{youtube}v=xk7SfyWhXBM{/youtube}
Потім Зубко зачитав Указ про призначення: 
{youtube}v=88QZ-3UYtiM{/youtube}
Єдине на що спромоглися активісти – передати через Зубка підписи незгодних із призначенням Кузьменка Президенту і звернення кандидатів до Порошенка, підписане заздалегідь. 
[widgetkit id=146]
Далі кореспондентові Златополя стало не цікаво. Заживемо по-новому, бл*ть.
Єгор Чудов, «Златопіль»
Цікава деталь – з ініціативної групи громадськості, яка не так давно ходила до Кузьменка «на поклон» і обіцяла «контролювати кожен його крок» сьогодні наші кореспонденти помітили на представлені лише Ігоря Ковтуненка. А як же контроль, панове?  
Нового голову Кіровоградської ОДА все ж представили: регіонали аплодували, євромайданівці освистали (ФОТО, ВІДЕО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований