03 травня 2024, п’ятниця

Радикали та комуністи заблокували роботу ОВК на 101-му виборчому окрузі

Роботу комісії 101-го округу заблоковано представниками Радикальної партії Олега Ляшка та комуністів. За словами заступника голови Голованівської районної організації ВО “Свобода”, засідання комісії, яке мало відбутися вранці, представники Радикальної партії просто зірвали, вимагаючи офіційного призначення нового секретаря, оскільки напередодні кандидатуру, затверджену на цій посаді за квотою комуністів, червонопрапорні  відкликали, а подану ними нову кандидатуру в ЦВК ще офіційно не затвердили і коли це відбудеться, наразі ніхто не знає, оскільки на дзвінки з округу там не відповідають. Про це повідомляє Златопіль з посиланням на прес-службу Кіровоградської обласної організації ВО «Свобода».
Проблема полягає в тому, що саме 9 – 10 жовтня, як цього вимагає норма закону, в ОВК має відбутися жеребкування з метою визначення заступників і секретарів для остаточного формування дільничних виборчих комісій. Отже, якщо цього не відбудеться у визначений термін, комісії вважатимуться не правочинними, а відтак і вибори в зазначеному окрузі можуть бути визнані недійсними. На думку Сергія Свида, подібні маніпуляції з відкликанням-поданням кандидатур секретарів, заступників і голів комісій на найвідповідальніших етапах виборчого процесу є досить поширеним явищем у вітчизняній виборчій практиці й до них вдаються як правило в тих випадках, коли хочуть зірвати вибори в тому чи іншому окрузі. 
Голова ОВК вважає, що є підстави підозрювати в цьому й радикально-комуністичний тандем, який ситуативно виник на окрузі внаслідок того, що перспектив виграти вибори у кандидатів від радикалів Ляшка і комуністів наразі немає тож і вибори їм тут вже не потрібні. Власне те, що дане припущення є не безпідставним, підтверджує й той факт, що з метою подальшої дестабілізації роботи окружної комісії туди вже прибула досить чисельна «група підтримки» комуно-ляшківців, для втихомирення яких голова ОВК навіть мусив викликати наряд міліції. Як вийти з цого глухого кута, наразі намагається вирішити окружна комісія, засідання якої таки вдалося скликати. 
 
Радикали та комуністи заблокували роботу ОВК на 101-му виборчому окрузі
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований