17 травня 2024, п’ятниця

На Кіровоградщині предвиборча агітація переросла в брудополивання

На Кіровоградщині предвиборча агітація переросла в брудополивання, «Чорнуха» у ЗМІ, на сітілайтах та листівках. А у 99 та 100 виборчих округах загострюеться конфлікт між сімейними тандемами кандидатів. Про це повідомляє Златопіль з посиланням на прес-службу Громадянскої організації ОПОРА.
Виборча кампанія до ВР у виборчому окрузі №102 (центр: місто Знам’янка, включає: міста Знам’янка, Світловодськ, Знам’янський, Новгородківський, Олександрівський, Онуфріївський, Світловодський райони) знаходиться у стадії “кипіння”. Особливо це помітно у Світловодську, де “чорнуха” полилася рікою. 
Зокрема, в газеті “Свобода Кіровоградщини” №1(5) жовтень 2014 розміщено  матеріали з негативною інформацією на одного з кандидатів по округу Олеся Довгого: “Нашестя “довгоносиків “у 102-му окрузі”, “Від зустрічей за зачиненими дверима до виборів без виборців” та “Кандидат-свободівець зустрівся з своїми однодумцями”. Інший потік негативу на цього ж кандидата розміщено в газеті “Наддніпрянська Зоря” №4:  “Бандити йдуть…київські?” та “Хочеться вірити”. В цій же статті розміщено позитивну інформацію про кандидата у народні депутати по цьому округу  Віктора Бойка.Також, у матеріалі газети “Світловодськ Інформ” №40 від 02.10.2014 року, розміщена стаття негативна інформація про партію «Свобода» та кандидата від цієї партії Руслана Степуру:  “Вадим Бондар: “Свобода” робить все, як того хоче Путін». Вадим Бондар – кандидат у народні депутати від Блоку Петра Порошенка.У виборчому окрузі №101 (центр – смт. Голованівськ, межі – Гайворонський, Голованівський, Маловисківський, Новоархангельський, Новомиргородський, Ульяновський райони) також поширюють листівки з ознаками «чорного піару». Велику кількість таких листівок з негативною інформацією про кандидата у народні депутати від Блоку Петра Порошенка Олега Голімбієвського спостерігачі ОПОРИ зафіксували на території смт Голованівсь та Новоарххангельськ. Наклад листівок 120 000 примірників, інших вихідних даних не вказано. У листівці використовуються такі епітети як «п’яниця», «бидло», «хамло», «рейдер», «брехло», «кровопивця», «злодій». Також в листівці розміщено кольорові ілюстрації.Спостерігачу ОПОРИ кандидат у народні депутати Олег Голімбієвський повідомив, що листівки розповсюджують невідомі вночі з машин по всій території округу. І що даним фактом поширення наклепницької інформації він звертатиметься до правоохоронних органів.
Нагадуємо, що згідно із ч. 1 ст.68 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: передвиборна агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата у депутати або партію – суб’єкта виборчого процесу. А згідно ч. 23 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.
9 березня у Кіровограді з’явилися сіті-лайти з негативною інформацією та закликами не голосувати за кандидата у народні депутати Березкіна. Якого саме Березкіна – не зрозуміло, адже у 99 ОВО (Центр: місто Кіровоград, Ленінський район. ОВО включає: частина Кіровського, частина Ленінського районів міста Кіровограда) кандидатом є Максим Березкін (самовисування, син нардепа Станіслава Березкіна), а у 100 ОВО (Центр: місто Бобринець. ОВО включає: частина Кіровського, частина Ленінського міста Кіровограда, Бобринецький, Вільшанський, Добровеличківський, Кіровоградський, Компаніївський, Новоукраїнський райони, селище міського типу Нове Кіровоградської міської ради) – сам Станіслав Березкін.
На фото зображені брати Дяченки, у фальсифікації кримінальної справи проти яких, рідні та близькі не раз звинувачували людей С. Березкіна. Про це вони неодноразово заявляли у ЗМІ та під час протестних акцій під правоохоронними органами та судами. Підписано: “Особиста громадянська позиція С. Чубченко”. Основне гасло закликає: «…Не голосуй за Березкіна». 
Як вказано на сітілайтах, рекламна площа належать ТОВ «Композиція». З інформації взятої у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців стало відомо, що одним із співвласників товариства є Онул Микола Леонідович. М. Онул є кандидатом по виборчому округу №100, балотується як самовисуванець. Член політичної партії «Удар Віталія Кличка».
Дружина М.Онула, Лариса Онул, також є кандидатом в народні депутати України по виборчому округ №99, самовисування. Є членом тієї ж партії «Удар».
У штабі Березкіна переконані, що чорним піаром займається саме подружжя Онулів.  Сергій Чубченко є громадським активістом, весною 2014 року заявляв про свою причетність до Правого сектору.В мережі фейсбук було знайдено акаунт Сергія Чубченка. У своїй хроніці він виказує своє відверто негативне ставлення до Станіслава Березкіна і його оточення. В кінці С.Чубченко висловлює подяку Ларисі та Миколі Онулу за надану рекламну площу і допомогу у боротьбі з Березкіним.  
Згідно п.10 ст.74 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: Забороняється розповсюдження завідомо недостовірних або наклепницьких відомостей про партію – суб’єкта виборчого процесу або про кандидата у депутати, недостовірний або наклепницький характер яких встановлено у судовому порядку.
                                                       
                                                                                                                                       
                                                       
 
 
На Кіровоградщині предвиборча агітація переросла в брудополивання
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований