17 травня 2024, п’ятниця

На Кіровоградщині посварилися депутатами райради та об’єднана територіальна громада

За інформацією голови Бобринецької об'єднанної територіальної громади Валерія Сніжка, депутати районної ради нарощують конфронтацію між радою та громадою, звинувачуючи останню в "геноциді села". 
Підставою для подібних заяв та направлення листів на ім'я Президента, стало виділення об'єднаній тергромади з держбюджету окремих коштів на розвиток ключових галузей території та потенційної передачі на баланс об'єднаної громади цілого ряду соціальних установ. 
"Для прикладу – ми начебто домовились про передачу нам чотирьох шкіл, у котрих ми плануємо навчати не лише дітей новоствореної громади, а й, за необхідності, ближніх сіл. Однак, досягнувши домовленостей щодо шкіл ми так і не змогли добитись передачі нам автобусів для підвезення дітей. Для цього нами ініційовано проведення тендеру та, сподіваємось, до осені дане питання буде вирішено. При цьому ми гарантуємо фінансування не лише даних соцзакладів, а й усіх інших на котрі претендує громада", – розповів Сніжко.
З метою недопущення дестабілізації ситуації в районі, голова ОДА Сергій Кузьменко закликав представників влади Бобринеччини сісти за стіл переговорів та більш активно проводити роз'яснювальну роботу як серед населення так і серед депутатського корпусу.
 

На Кіровоградщині посварилися депутатами райради та об’єднана територіальна громада
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований