29 березня 2024, п’ятниця

Ключові баталії у Раді відбуватимуться довкола тарифів, землі та бюджету, – Сергій Соболєв

«Батьківщина» не допустить, щоб земля стала товаром, а також докладе всіх зусиль для зниження тарифів до обґрунтованого рівня та повернення країні законного бюджетного процесу. Про це пише сайт ВО "Батьківщини".
Про це заявив заступник керівника фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв, коментуючи журналістам плани фракції на поточну сесію парламенту.
Депутат також прогнозує, що ключові баталії у парламенті відбуватимуться саме навколо зазначених питань.
«Ключове  питання – повернути країні законний бюджетний процес, коли бюджет не лише вноситься 15 вересня, а й цього дня починається його обговорення в парламенті», – зазначив він.
За словами Соболєва, «Батьківщина» підготувала чимало пропозицій до проекту бюджету 2017 року. Він висловив жаль, що жодна з пропозицій фракції до бюджету 2016 року не була врахована, «і сьогодні ми бачимо наслідки цього».
Окрім врегулювання бюджетного процесу, «Батьківщина» і далі наполягатиме на зменшенні тарифів.
«Ми доведемо в суді, що ніякого економічного обґрунтування для підвищення тарифів немає. Тарифна політика і політика субсидій – це пряма підтримка найбільших олігархічних груп, а не населення України», – пояснив народний депутат.
Політик також наголосив, що фракція не допустить, щоб сьогодні, під час війни, земля стала товаром.
«Якщо допустити розпродаж землі сільгосппризначення в умовах війни, то Україна взагалі не матиме майбутнього», – зауважив він.
Коментуючи сьогоднішнє послання Президента у Верховній Раді, Соболєв зазначив, що у виступі було дуже мало конкретики. На переконання депутата, глава держави говорив про загальні речі, які й так усім відомі, а «про те, як виходити з економічної кризи, що робити зі стандартами НАТО – не було ні слова».
З іншого боку, за словами Сергія Соболєва, у виступі прозвучало кілька конкретних речей, «які лякають».
«Президент чітко заявив, що відбуватиметься продаж землі сільгосппризначення, хоча це суперечить загальним домовленостям, які раніше були досягнуті між фракціями парламенту щодо продовження мораторію на купівлю-продаж землі як мінімум ще на рік. Мене також вразила міміка прем’єра, коли прозвучали слова, що ніякі стипендії знімати не будуть. Можливо, прем’єр щось знає і читав меморандум МВФ, який цьому суперечить», –  звернув увагу Сергій Соболєв.
Політик переконаний: такі розмиті меседжі означають, що «у Раді знову буде той самий бюджетний процес, який був у попередні роки – з численними порушеннями і недопрацюваннями».
«Усі пам’ятають, що і при Азарові, і при Яценюку бюджет подавався своєчасно, але потім його відкликали», – нагадав Сергій Соболєв.
Заступник керівника фракції «Батьківщина» також додав: «Я також не зрозумів, які ж нововведення будуть в податковій системі, в економічному реформуванні, бо цього найбільше чекають українці».
Ключові баталії у Раді відбуватимуться довкола тарифів, землі та бюджету, – Сергій Соболєв
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований