18 травня 2024, субота

У Кропивницькому стартував форум з питань децентралізації

З пів сотні чиновників, активістів та просто небайдужих громадян зустрілись у приміщенні Кіровоградської ОДА на форумі "Реформа місцевого самоврядування: стан та перспективи", організованого регіональним представництвом Всеукраїнської ініціативи "Активна громада". 
Задекларована мета форуму – обмін думками та досвідом щодо впровадження реформи, одразу ж була озвучена заступником голови ВГО "Інститут Республіка" Олександра Скиба. Так, на думку активістки, фундаментом децентралізації має бути активна громада, котра через звернення, запити, громадські слухання та ін. може впливати як на владу на місцях, так і на керіництво держави. 
Погоджуються з даною тезою чиновники. 
"Передумова вдалої реформи – в активності рядових громадян, котрі, звісно ж, мають бути обізнаними у концепції самої ідеї децентралізації. І в цьому громаді має допомогати саме місцева влада. Наразі Кіровоградщина, нажаль, не надто активна у впровадженні даної реформи. Станом на сьогодні в області вже об'єднались 6 спроможних громад, серед котрих 3 вже провели місцеві вибори та отримкють фінансову підтримку від держави. Впевнений, за результатами форуму процес реформування на Кіровоградщині пришвидшиться". – висловив свою позицію заступник голови ОДА Олександр Мільто.
 

У Кропивницькому стартував форум з питань децентралізації
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований