01 жовтня 2024, вівторок

Міська рада Кропивницького хоче по-хитрому поміняти голів депутатських комісій

На офіційному веб-порталі міської ради Кропивницького з'явився проект рішення під порядковим номером 716 "Про внесення змін та доповнень до рішення Кіровоградської міської ради від 15 грудня 2015 року № 15", яким пропонується внести зміни до пункту 2.4. Положення про постійні комісії Кіровоградської міської ради сьомого скликання, пише Златопіль.
Відповідно до проекту рішення, голови депутатських комісій тепер обиратимуться на термін в оди рік (раніше термін перебування на посаді був необмеженим). Більше того, у проекті йдеться про те. що одна особа не може бути обраною головою однієї постійної комісії ради більше двох разів поспіль або окремо протягом строку повноважень міської ради. За місяць до закінчення річного терміну обрання на посаду (або достроково на вимогу міської ради) голова постійної комісії надає звіт про діяльність постійної комісії на засіданні міської ради.
Зауважимо, що відповідно до діючого Положення, пункт 2.4. зараз діє в формулюванні "Постійні комісії обираються радою у складі голови і членів комісії. Всі інші питання структури комісії вирішуються відповідною комісією".
У пункті 2 зазначеного нами проекту рішення йдеться про те, що дане рішення, в разі його прийняття, буде поширюватися і на голів постійних комісій Кіровоградської міської ради сьомого скликання, в тому числі обраних рішенням Кіровоградської міської ради від 15 грудня 2015 року № 30 “Про затвердження складу постійних комісій Кіровоградської міської ради сьомого скликання”. Таким чином, практично всі голови нинішніх депкомісій міської ради можуть втратити нині займані посади уже наприкінці цього року.
Враховуючи, що в міській раді Кропивницького утворилася нова ситуативна більшість з представників колишніх регіоналів, хто займе посади голів депкомісій гадати не доводиться.
Міська рада Кропивницького хоче по-хитрому поміняти голів депутатських комісій
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований