02 жовтня 2024, середа

Депутати міськради Кропивницького планують ретельніше перевіряти збір підписів під електронними петиціями

За ініціативи голови депутатської бюджетної комісії КМР Ігоря Волкова, сектору інформаційно-комп'ютерного забезпечення, відділу звернень громадян та юридичному управлінню міськради доручено доопрацювати механізм перевірки зібраних підписів під електронними петиціями, котрі збираються на сайтах громадських організацій, а не на офіційному сайті міськради.
Як повідомив з місця події кореспондент Златополя, підставою для подібного доручення, котре передбачає у підсумку розроблення й відповідного проекту рішення ради, стала електронна петиція "Асоціації політичних наук" котру депутати розглядали на минулій комісії. Ігор Волков наголосив – перевірити реальність осіб, котрі ставили підписи під петиціями, які збираються на сайтах громадських організацій, практично неможливо, а, отже, виникають питання до їх легітимності. 
Нагадаємо, чинне законодавство не передбачає обмежень стосовно сайту, на котрому мають збиратись підписи під електронними петиціями, даючи можливість громадськості проводити такий збір не лише на офіційних сайтах органів місцевого самоврядування, але й на сайтах громадських організацій.
Депутати міськради Кропивницького планують ретельніше перевіряти збір підписів під електронними петиціями
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований