01 жовтня 2024, вівторок

Мер Кропивницького проголосував проти додаткового фінансування шкіл і садочків

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович став єдиним, хто проголосував проти включення до порядку денного питання щодо додаткового фінансування закладів освіти міста.
Інформацію про це на своїй сторінці в Facebook розмістила депутат міськради Кропивницького Валентина Яремчук, інформує Златопіль.
Нагадаємо, під час минулого засідання сесії міської ради Кропивницького лідер фракції "Батьківщина" в міськраді Олександр Цертій запропнував включити до порядку денного питання щодо додаткового фінансування освіти міста. Додаткове фінансування з міського бюджету дозовлило б звільнити батьків від так званих "добровільних внесків" в садочках та школах. Проте депутати нової ситуативної більшості, що складається переважно з екс-регіоналів, проігнорували пропозицію, а мер виявився єдиним, хто проголосував проти. 
– На жаль, не всім депутатам відомо, що у сьогоднішні економічно тяжкі часи батькам не по кишені сплачувати кошти у фонди школи. Не дивно, що Райкович єдиний хто проголусував "проти", звісно, для нього 500 -1000 грн. на рік не такі й великі кошти… А якщо "наш господарник" не знає де для цього взяти кошти, а за разрахунками сума складає приблизно 10 млн на рік, то нагадую про систему публічних зукупівель Prozorro, користуючись якою Київ вже заощаджив 450 млн. Як то кажуть, було б бажання…  – зазначила Яремчук.
Результати поіменного голосування – на фото нижче:

Фото  – Олена Карпенко
Фото результатів поіменного голосування – зі сторінки Валентинир Яремчук у Facebook.
 

Мер Кропивницького проголосував проти додаткового фінансування шкіл і садочків
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований