13 травня 2024, понеділок

Нардеп просить міськраду ініціювати об’єднання Кропивницького та Нового

Народний депутат України Олександр Горбунов звернувся через ЗМІ до депутатів міської ради Кропивницького з проханням ініціювати на завтрашній сесії міськради питанння об'єднання в одну територіальну громаду міста Кропивницький та селища Нового.
Відповідне звернення він озвучив під час сьогоднішньої прес-конференції в міській раді, інформує Златопіль.
Олександр Горбунов зазначив, що об'єднання піде на користь як громаді Кропивницького, так і селищу Нове. Новенці отримають збалансований бюджет та підтримку ініціатив з боку держави (ОТГ мають преференції при впровадженні інвестиційних проектів). У свою чергу Кропивницький зможе отримати не лише преференції, а й землі, які місту так необхідні.
– На сьогодні Кропивницький через свою інертну політику досі не має визначених меж міста. Ще будучи депутатом міської ради я ініціював це питання перед тодішнім в.о. мера, але за цей час воно не зрушило з мертвої точки, хоча, за відповідної ініціативи міськради, це питання я міг би допомогти пролобіювати на рівні Верховної Ради. – зауважив Горбунов і пояснив: – Відсутність встановлених меж міста означає, що у нас практично відсутні землі запасу, землі промисловості, а, значить, ні про які "індустріальні парки", інвестиції чи промислові зони мови бути не може. Місто просто не може розвиватися.  
Крім того, об'єднання вигідне і з суто фінансової точки зору. За даними Мінрегіонбуду, які озвучив нардеп, надходження до бюджетів 3 об'єднаних громад Кіровоградщини в цьому році збільшилися в 6 разів. Такий показник демонструють і інші об'єднані громади України. Тобто, і Кропивницький і Нове отримають серйозний додатковий фінансовий ресурс.
Для того, щоб ініціювати процес об'єднання Кропивницького і Нового, під час сесії третина депутатів від загального складу міської ради Кропивницького має виступити з такою ініціативою. Далі ініціатива буде проаналізована, будуть проведені  громадські слухання, винесено рішення, яке затвердить парламент. В ідеалі – уже наприкінці зими – на початку весни Кропивницький та Нове можуть стати єдиною ОТГ.
Попри очевидну вигоду від такого рішення, депутати міськради Кропивницького все ж можуть не піти на такий крок, адже єдине, що реально може їх відлякати – втрата влади. Справа в тому, що опісля імовірного об'єднання в ОТГ мають пройти вибори її глави та депутатів і багато з нинішніх міських обранці тверезо оцінюють свої шанси потрапити в раду ОТГ. Такі вибори, в разі об'єднання, можуть пройти уже наприкінці весни наступного року.
– Я хочу звернутися до депутатів Кропивницького з проханням ініціювати дане питання на найближчій сесії. – заявив Горбунов.
Нардеп також зазначив, що декілька разів звертався до міського голови та навіть до новообраного секретаря міськради з проханням не проводити сесії міськради під час пленарних тижнів Верховної Ради. Це б дало змогу нардепам, що представляють Кропивницький в парламенті, брати активну участь в засіданні сесій "рідної міськради" та самостійно просувати свої ініціативи. Однак в міськраді до Горбунова не дослухалися. Сьогодні ж увечері нардеп відбуває до Києва для роботи в комітетах ВР, тож завтра не зможе бути присутній на сесії міськради і побачити, чи дослухаються депутати до його прохання.
Фото – Перша електронна газета
Нардеп просить міськраду ініціювати об’єднання Кропивницького та Нового
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований