19 травня 2024, неділя

Інтереси яких депутатських фракцій найменше враховані у програмі розвитку ЖКГ міста на 2017 рік? (ІНФОГРАФІКА)

Міські депутати  провели засідання сьомої пленарної сесії Кіровоградської міської ради. Серед питань, що лишились на завершення передноворічної сесії, низка, що стосуються ЖКГ, передає Златопіль з посиланням на Акулу.
Насамперед  депутати розглянули Програму утримання, благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства міста на 2017-2021 роки, а також Програму розвитку дорожнього господарства та безпеки руху в місті на 2017-2021 роки.
Видання проаналізувалоЮ, які об'єкти внесли до Програми утримання, благоустрою та розвитку ЖКГ на наступний рік, й округи яких політичних сил найбільше отримають бюджетних вкладень.
Програмою передбачено видатки на капітальні ремонти дахів, внутрішньобудинкових та зовнішніх електричних мереж, а також внутрішньодворових доріг. Аналіз усіх об'єктів дав можливість побачити, що частина депутатів на наступний рік не матиме змоги вирішувати проблеми своїх виборців, адже їхніх об'єктів у програмі просто немає. Мова йде про радикала Михайла Демченка, батьківщинця Романа Колісніченка, свободівця Геннадія Маламена, депутатів від "Опозиційного блоку" Анна Ніжнікова і "Нашого краю" Григорія Сергієнка, а також депутата від БПП "Солідарність" Валентину Яремчук. Відсутність об'єктів по округу, від якого обиралась Валентина Яремчук, зрозуміла, адже селище Нове має власний бюджет і самостійно розробляє профільні програми.  А от чому обділили решту названих депутатів, питання залишається відкритим. І на нього може бути лише дві відповіді: або депутати не подавали своїх пропозицій, або ті пропозиції не взяли до уваги.
Натомість моніторинг об'єктів показав, що обділили не тільки окремих депутатів, а й фракції. Одразу прослідковується зв'язок із останнім призначенням секретаря міської ради від фракції "Наш край". У 2017 році саме ця фракція разом з депутатською фракцією партії "Рідне місто" (обидві  утворюють депутатську групу "Рідний край") отримають значну частину капітальних ремонтів у житловому фонді, освітленні та внутрішньобудинкових дорогах.
Із десятка депутатів, найбільше об'єктів яких внесено до програми розвитку ЖКГ, четверо – обранці "Нашого краю". Утім лідерами є депутати від політичної партії "Рідне місто" Олександр Шамардін, а також від партії "Опозиційний блок" Лілія Матяшова.
Не виявилось дивним при наявності таких тенденцій і те, що так звана депутатська більшість, якою керує сьогодні секретар Андрій Табалов, наступного року отримає найбільше бюджетних вливань на свої округи. Офіційно депутатську більшість сьогодні утворюють партії "Наш край", "Опозиційний блок", "Рідне місто". Разом з ними переважно голосують "Укропівці", частина БПП "Солідарність" (Сергій Кріпак і Андрій Кролевець), а також нині позафракційний, а точніше виключений із фракції "Самопомічі", депутат Олександр Артюх. У меншості сьогодні фракції ВО "Батьківщина", ВО "Свобода", "Радикальна партія", частина БПП "Солідарність", Об'єднання "Самопоміч", тож саме округи цих депутатів ремонтуватимуться наступного року найменше.
У Головному управлінні ЖКГ будь-яку упередженість до депутатів категорично заперечують. У коментарі "Акули" Віктор Кухаренко відзначив, програма формувалась за пропозиціями усіх депутатів, ЖЕО, зверненнями громадян, дорученнями міського голови.
"Ми враховували звернення громадян, подання керівників ЖЕО, доручення міського голови з особистого прийому громадян, подання депутатського корпусу, напрацювання в управлінні житлово-комунального господарства. Усе це було зведено в одну єдину програму, що стосується капітального ремонту дахів. Аналогічно ми створювали програму ремонту доріг. Ми не ділимо дороги і покрівлі за депутатами. Ми звертаємось до депутатів, пропонуємо включити до програми список проблемних питань, що є в них на виборчому окрузі. У нас надзвичайно зношені інженерні мережі і дахи. Для того, щоб відремонтувати капітальним ремонтом всі ці об’єкти, потрібен не один бюджет, а декілька бюджетів. Ми вибираємо ті об’єкти, які конче необхідно ремонтувати саме в 2017 році. Програма розписана 2017-2021 рік і об’єкти, які напрацьовані управлінням, депутатським корпусом розподілені по всіх роках. Тобто якийсь об’єкт може зачекати й обійтися поточним ремонтом, натомість  інший потребує негайного і першочергового втручання", – прокоментував Віктор Кухаренко.
До програми можуть внести правки на завтрашньому засіданні, однак навіть за їх наявності програма не змінить свого "політичного обличчя". Відсутність у програмі цифр, себто сум, які витратять на ті чи інші об'єкти, не дають можливості об'єктивно стверджувати, що партії-лідери за кількістю передбачених у програмі об'єктів отримають більше бюджетних коштів наступного року. Тому без надії таки сподіваємось, що жителі усіх мікрорайонів наступного року відчують на собі реалізацію цієї програми. Вона ж, як видно з її назви, розрахована на 5 років.
фото – Акула
 
Інтереси яких депутатських фракцій найменше враховані у програмі розвитку ЖКГ міста на 2017 рік? (ІНФОГРАФІКА)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований