02 травня 2024, четвер

Кіровоградщина: Влада починає репресії проти «бунтівної» громади?

Міліція міста Долинська відкрила кримінальне провадження за статтею про хуліганство за фактом акції протесту в міській раді. Про це Златополю повідомив інформаційний представник незалежної профспілки “Трудова солідарність” на Кіровоградщині Юрій Лісниченко.
 
13 листопада ініціативна група жителів Долинської «захопила» міську раду та домоглася прийняття міськвиконкомом рішення про надання дозволів на перехід на індивідуальне опалення. Жителів міста активно підтримували активісти незалежної профспілки «Трудова солідарність».  
Тільки так можна заставити владу працювати — переконані учасники акції. «Міська влада роками не приймає вкрай необхідні для громади рішення, знаходячи нескінченні відмовки, зате швидка на розправу з усіма незгодними», — скаржаться жителі міста. Чиновники, які засіли в міській раді ще з часів поваленого злочинного режиму, бояться, що народ нарешті усвідомив свою силу і може зруйнувати їхні багаторічні кримінальні схеми, переконані активісти.  
«Виявляється, боротися за свої права — це сьогодні хуліганство? А порушувати права громади — ні? Місцева влада боїться, що люди перестануть мовчки терпіти і закривати очі на беззаконня, що коїться в місті. Боїться поширення духу свободи і солідарності, адже тоді корупціонерам не втриматися в їхніх кріслах. Влада почала репресії проти протестувальників, щоб перешкодити їм об’єднатися для захисту своїх прав. Сильна громада — загроза для нечистих на руку чиновників», — прокоментував ситуацію голова незалежної профспілки «Трудова солідарність» Віталій Махинько. 
Кіровоградщина: Влада починає репресії проти «бунтівної» громади?
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований