28 вересня 2024, субота

Справу секретаря міськради Кропивницького розглядає апеляційний суд (ФОТО)

Апеляційний суд Кіровоградської області почав розгляд справи за скаргою прокуратури на рішення Ленінського райсуду міста Кропивницький щодо адміністративного правопорушення секретаря міськради Андрія Табалова.
Про це інформує Златопіль із посиланням на Гречку.
Нагадаємо, 15 лютого Ленінський районний суд постановив, що секретар міської ради Андрій Табалов не вчиняв адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією. Табалова звинувачували в участі у процедурі таємного голосування по своїй кандидатурі на посаду секретаря міськради 23 вересня.

Як повідомляється, на початку засідання на прохання прокурора суд долучив до матеріалів справи диск з відеозаписом пленарного засідання сесії Кіровоградської міської ради від 23 вересня 2016 року і похвилинний опис відеозапису. Прокурор стверджує, що на відео відображено як депутат Гамальчук вносить пропозицію обрати секретаря міської ради, міський голова Райкович вносить пропозицію про включення кандидатури Табалова і Табалов особисто проголосував про включення питання про обрання секретаря міської ради до порядку денного і сам взяв участь у голосуванні.
Захисник Табалова, натомість, зауважив, що через зміни в законодавстві прокурор не має права подавати апеляцію в справах про адміністративні правопорушення, в зв'язку з чим просив повернути апеляційну скаргу прокуратурі, залишивши її без розгляду. На це суддя Гончар пояснив, що справу вже взято до розгляду, тож цю обставину суд вивчатиме в нарадчій кімнаті.

На думку самого Табалова, жодного конфлікту інтересів в його діях немає. Він стверджує, що звернувся з письмовою заявою про можливий конфлікт інтересів до міського голови ще до початку голосування за його кандидатуру, особисто брав участь у голосуванні, але при цьому за себе не голосував, а утримався. При цьому секретар міськради апеляційну скаргу прокуратури назвав нелогічною.
Заслухавши усі сторони, суддя оголосив перерву в засіданні до 23 березня.
Фото – "Гречка"
 

Справу секретаря міськради Кропивницького розглядає апеляційний суд (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований