28 вересня 2024, субота

Кропивницькі комунальники та активісти домовились щодо створення єдиної стратегії обрізки дерев

Зустріч представників головного управління ЖКГ, активістів ГО "Озеленення. Кропивницький", та жителів вулиці Шатіла вже через півгодини від її початку принесла перші результати – без погодження з місцевими жителями дерева тут обіцяюь не обрізати, інформує кореспондент Златополя з місця події. 
Декілька тижнів тому на цій же вулиці так звану "санітарну" обрізку було проведено на вимогу представників Кіровоградобленерго. Тоді, звільнивши лінії електропередач від гілок комунальники залишили на місці дерев практично голі стовбури, що обурило жителів навколишніх будинків. 
"Ми ці дерева самі саджали, а тепер маємо дивитись як їх нищать? Це неправильно коли подібна обрізка відбувається "для галочки" – обрізали під корінь і поїхали", – коментує ситуацію жителька одного з будинків Оксана.
Заступник начальника головного управління ЖКГ Юлія Яндович пояснює – подібна обрізка виправдана, адже дерева вже підходять до вікового порогу після якого важатимуться потенційно аварійними. Тож між обрізаними деревами планується висадити нові, яким тепер не заважатиме занадто обширна крона старших сусідів.

"Усі обрізки проводились після обстеження дерев нашими спеціалістами, тож помилки малоймовірні. Однак ми готові дослухатись до громади й провести омолодження дерев на другій половині вулиці провівши попереднє погодження зі всіма зацікавленими особами", – зазначила чиновниця.
У підсумку було домовлено – з понеділка до роботи над обрізкою дерев по вулиці Шатіла долучать і громадських активістів, зокрема члена руху "Озеленення. Кропивницький" дендролога Євгена Ткачука. Якщо співпраця дасть свої результати на даній вулиці, подібна спільна робота може стати постійною.
"Це насправді перший випадок на моїй пам'яті коли жителі вулиці так активно борються за свої зелені насадження. Сподіваюсь це стане прецедентом і в майбутньому небайдужих кропивничан стане набагато більше", – підсумувала одна з лідерів ГО "Озеленення. Кропивницький" Надія Паливода.
Фото – Златопіль
Кропивницькі комунальники та активісти домовились щодо створення єдиної стратегії обрізки дерев
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований