06 жовтня 2024, неділя

Підвищення тарифів на електроенергію – це черговий «сюрприз» від президента, – Юлія Тимошенко

Президент разом з олігархами підготував черговий «сюрприз» для українців у вигляді підвищення тарифів на електроенергію. Про це заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко на брифінгу за підсумками Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій та комітетів, інформує офіційний портал ВО "Батьківщина".
Лідер "Батьківщини" нагадала, що в Україні виробляється електроенергія різних видів: дешева атомна електроенергія, дорога теплоелектроенергія та найдешевша – гідроелектроенергія.
«Ще у 2000 році на кшталт енергоринку Великобританії в Україні було побудовано єдиний оптовий енергоринок, який змішує дорогу й дешеву електроенергію, і дає споживачам середню вартість електроенергії», – нагадала парламентар.
Як зауважила  Тимошенко, Президент України разом з олігархами заготував ще одну пастку:
«Вони внесли законопроект про електроенергію, згідно з яким енергетичній мафії надається право продавати олігархам дешеву гідроелектроенегію і дешеву атомну електроенергію за прямими контрактами своїм компаніям, заводам; виводити дешеву електроенегію з енергоринку, отримувати надприбутки, а для людей залишати незмінно дорогу теплову електроенергію. Це може призвести до трагічного зростання тарифу на електроенергію».
За словами лідера «Батьківщини», існує домовленість проголосувати цей закон в цілому вже завтра, на пленарному засіданні.
«Після афери з підвищенням ціни на український газ знову чергова афера, коли у людей заберуть найдешевшу електроенергію», – заявила вона та закликала патріотичні сили не допустити його ухвалення.
Окрім того, за словами Юлії Тимошенко, до порядку денного поточного сесійного тижня включено законопроект про теплоенергетику, згідно з яким влада планує зобов’язати громадян сплачувати такий самий драконівський тариф, як на тепло через споживання газу й на тепло з альтернативних джерел для обігріву осель – «і таких «подарунків» і «сюрпризів» у цій Верховній Раді безліч».
«Або ви, народ України, негайно приберете цю владу в будь-який спосіб, або вони вас, вашу землю доб’ють! Вони перед своєю політичною смертю хочуть забрати в нашої держави все, що можна забрати, наче Янукович – запастися  мільярдами доларів і піти у небуття з вашими грошима», – заявила лідер «Батьківщини».
Нагадаємо, Юлія Тимошенко звернулася до всіх місцевих рад та голів міст і селищ з проханням негайно провести позачергові сесії, щоб ухвалити звернення до президента щодо негайного скасування абонентської плати за газ.
Ілюстрація – з офіційного порталу ВО "Батьківщина"
 

Підвищення тарифів на електроенергію – це черговий «сюрприз» від президента, – Юлія Тимошенко
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований