06 жовтня 2024, неділя

В Олександрії пройшло дві сесії міської ради одразу

В Олександрії на Кіровоградщині сьогодні, 12 квітня, пройшло дві позачергові сесії міськради. Депутати розглянули чотири питання – по два на кожній із сесій.
Про це повідомляє Златопіль із посиланням на "Мою Олександрію".
Міські обранці доповнили програму соціально-економічного розвитку на 2017 рік введенням такої норми, як придбання за рахунок міського бюджету проїзних квитків для деяких категорій вчителів, медиків, школярів, а також працівників соціального центру для сім'ї, дітей та молоді в службових цілях. Крім цього, в програму включили пропозицію депутата від БПП Івана Баранова передбачити в майбутньому 350 тисяч гривень на систему електронного голосування для сесій.
Також депутати погодили акт прийому-передачі майна комунальної газети "Вільне слово" на баланс КП "Житлогосп" в рамках роздержавлення газети.
Крім цього, сесія внесла багато змін в бюджет. Зокрема, бюджет прийняв 64,4 тисячі гривень державної допомоги на підтримку дітей з особливими потребами та 1,177 мійльйон ​​гривень – на компенсацію вартості ліків за програмою "Доступні ліки".
Також депутати передбачили такі витрати:
500 тисяч гривень – на розвиток комунального підприємства "Муніципальна варта";
438 тис. – компенсація перевізникам за проїзні на другий квартал;
873 тис. – компенсація пільгового проїзду на другий квартал (включаючи додаткові пільгові рейси і з огляду на подорожчання проїзду);
50 тис. – придбання двох потужних комп'ютерів для впровадження програми відстеження пасажирами руху автобусів за допомогою смартфонів;
197 тис. – обладнання для видачі закордонних паспортів;
60 тис. – підтримка громадського формування "Сокіл-1";
300 тис. – програма місцевого самоврядування (виготовлення нагородної, сувенірної продукції, виготовлення пам'ятників померлим почесним громадянам, преміювання почесних громадян, висвітлення діяльності міськради в пресі і т.д.);
2 млн – ремонт вулиці Софіївської (колиш. Луначарського);
140 тис. – благоустрій площі Попова;
846 тис. – поточний ремонт доріг;
143 тис. – закінчення ремонту в хірургічному відділенні міської лікарні №1;
188 тис. – ремонт травматологічного відділення міської лікарні №1;
300 тис. – ремонт першого поверху дитячої лікарні
70 тис. – придбання рентген-трубки;
730 тис. – придбання пересувного рентген-апарату;
1,3 млн. – ремонти шкіл та дитсадків та інше.
Крім цього, за пропозицією депутата від Опозиційного блоку Анатолія Горошка виділили 98 тисяч гривень на ремонт цоколів в 35-ти багатоквартирних будинках до Дня міста. Йдеться про будинки, які виходять на центральні вулиці міста, пояснив Горошко.
Ще одним питанням сесія прийняла звернення до президента, прем'єра і голови НКРЕКУ про скасування абонплати за газ і зниження тарифу на газ для населення за рахунок газу власного видобутку (взяли 21-м голосом при 19-ти необхідних)
В Олександрії пройшло дві сесії міської ради одразу
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований