16 травня 2024, четвер

Рейтинг активності депутатів-мажоритарників від Кіровоградської області у лютому

У 2017 році Громадянська мережа ОПОРА здійснює моніторинговий проект у 84 виборчих округах 13 областей України. У Кіровоградській області ОПОРА аналізує діяльність народних депутатів Станіслава Березкіна, Костянтина Яриніча, Анатолія Кузьменка, Олеся Довгого та Михайла Поплавського. За результатами моніторингу формується щомісячний рейтинг народних депутатів за рівнем їх активності роботи у парламенті та виборчих округах, доступності для виборців та територіальних громад. 
Так у лютому 2017 року Костянтин Яриніч   зайняв 25 місце у рейтингу, Олесь Довгий – 49 місце, Анатолій Кузьменко – 70 місце, Станіслав Березкін  –  72 місце, Михайло Поплавський – 80 місце у рейтингу, повідомили Златополю в ГМ Опора.
У лютому 2017 року Костянтин Яриніч відвідав усі пленарні засідання Верховної Ради, не став автором чи співавтором жодного законопроекту чи постанови. Депутат став одним зі співавторів запиту до Генеральної прокуратури України, мав один виступ з трибуни Верховної Ради. У звітний період Костянтин Яриніч був активним в окрузі – провів 2 особистих прийоми громадян, взяв участь у роботі місцевих органів влади, мав кілька візитів у навчальні заклади міста. 
Народний депутат Олесь Довгий у звітній період відвідав більшість пленарних засідань Верховної Ради, став автором законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання адміністративної відповідальності за порушення трудового законодавства" та чотирьох запитів. Зокрема, запитів щодо вдосконалення планування соціально-економічного розвитку України, комісії під час приймання платежів від населення за газ, відновлення доріг у Кіровоградській області, стабілізації банківської системи та відновлення кредитування економіки. У звітний період депутат не був активний в окрузі – не мав особистих прийомів, візитів в округ тощо. 
Народний депутат Анатолій Кузьменко у лютому 2017 року через хворобу не завжди був присутній на пленарних засіданнях Верховної Ради. При цьому депутат проявляв законодавчу активність – став співавтором трьох законопроектів, два з яких стосуються земельних питань. Зокрема, законопроекту "Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо переоформлення деяких прав на землю, набутих до набрання чинності Земельним кодексом України". Також Анатолій Кузьменко став автором запиту щодо розгляду пропозицій Долинської міської ради Кіровоградської області відносно врегулювання питання розрахунків за послуги централізованого водопостачання та водовідведення міста Долинська. У звітній період депутат не був активним в окрузі, не звітував про свою діяльність.
Народний депутат Станіслав Березкін за електронною реєстрацією відвідав усі пленарні засідання Верховної Ради. За письмовою реєстрацією – всього 3. Депутат не став автором чи співавтором жодного законопроекту чи постанови. Натомість Станіслав Березкін став автором двох депутатських запитів.
У лютому 2017 року народний депутат Михайло Поплавський за письмовою реєстрацією був присутній на 2 з 12 пленарних засідань Верховної Ради. За звітний період не став автором чи співавтором законопроектів, постанов та запитів, не мав виступів у парламенті, особистих прийомів, не був активним в окрузі. Не працює жодна приймальня депутата в окрузі. Михайло Поплавський в жодній формі не звітує про свою роботу як парламентаря.
Депутати Костянтин Яриніч, Станіслав Березкін, Анатолій Кузьменко та Олесь Довгий мають діючі приймальні в мажоритарних округах. Відсутні приймальні в окрузі у народного депутата Михайла Поплавського. 
Зведений рейтинг депутатів-мажоритарників за показниками законодавчої роботи та активності у виборчих округах у лютому 2017 року знаходиться на сайті rada.oporaua.org. Показники окремих депутатів за усіма критеріями моніторингу знаходяться у їхніх профайлах на сайті РАДА. 
Моніторинг включає аналіз таких видів діяльності депутатів:
1) функціонування громадських приймалень та здійснення народним депутатом особистих прийомів громадян; 2) доступність народних депутатів України для виборців та територіальних громад (можливість зв’язатися із депутатом, робота в окрузі помічників депутатів, інтенсивність контактів обранців із органами місцевого самоврядування, трудовими колективами, громадськими об’єднаннями); 3) звітування народного депутата України, 4) показники законодавчої роботи депутата.  
Ілюстрація – osvita.uz.ua
 

Рейтинг активності депутатів-мажоритарників від Кіровоградської області у лютому
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований