18 травня 2024, субота

Кіровоградська ТВК із нетверезим секретарем залишила Артюха депутатом міськради

Кіровоградська ТВК на сьогоднішньому засіданні відхилила питання про розгляд і вивчення документів ініціативної групи стосовно відкликання депутата міської ради Кропивницького від "Самопомочі" Олександра Артюха і проголосувала за припинення даної ініціативи.
Відповідно, Олександр Артюх залишиться депутатом міської ради Кропивницького, пише Златопіль.
Засідання Кіровоградської ТВК з перервою тривало два дні. Учора, 26 квітня, члени ТВК, окрім прийняття присяги новою головою ТВК Валентиною Грициною, не змогли розглянути ні питання організації перевірки діяльності ініціативної групи, ні скаргу, подану представником Олександра Артюха Віталієм Юрахом.
Сьогодні ж стало відомо, що голова ТВК повернула скаргу Віталієві Юраху без розгляду, мотивуючи це тим, що члени ініціативної групи з відкликання Артюха не входять до переліку осіб, які є суб'єктами оскарження на підставі Закону України "Про місцеві вибори". Така ініціатива голови викликалда обурення ряду членів ТВК, які явно симпатизували Артюху і не надто приховували свої погляди, вступаючи в дискусії з представниками ініціативної групи. 

Не зважабючи на те, що ТВК має бути відносно незалежним органом, складалося враження, що комісія створена для лобіювання інтересів Артюха чи його противників – засідання нагадувало базарний балаган, де кожній бабці є що сказати і тільки підсилювало бажання автора цих рядків виїхати назавжди з міста, чию долю вирішують такі люди.
– Що тут розглядати? Усе і так ясно. – визначився один із членів ТВК зі своєю позицією, тільки взявши до рук підписні листи за відставку Олександра Артюха.
Коли ж під час голосування за припинення ініціативи з відкликання Олександра Артюха вистачило 10 голосів (більшість), члени ТВК "проартюхівської коаліції" ледь не зааплодували.

Особливого колориту засіданню ТВК додав і, імовірно, нетверезий секретар комісії, який вів протокол засідання і часто перебивав головуючу, інших членів комісії та декілька разів уточнював у присутніх що саме в даний момент розгяладається. На стан секретаря ТВК вказав представник ініціативної групи Віталій Пінчук, однак далі озвучування даного факту справа не пішла.

Як результат – 10 голосів "за" припинення даної ініціативи навіть без розгляду наданих документів і чіткої мотивації. Артюх залишається депутатом міської ради, що дозволяє міському голові і секретареві міськради втримувати в міськраді "промерську більшість". Саме через голосування Артюха врозріз із позицією партії та заодно із "мерською більшістю", по суті, і було ініційовано процес відкликання депутата. Між іншим. як повідомив представник "Самопомочі" і екс-секретар міськради Володимир Смірнов, Олександр Артюх набрав на своєму окрузі "аж" півтори сотні голосів. Пройти в міську раду він зміг за партійною квотою. За відкликання Артюха було подано, стверджують члени ініціативної групи, 1875 підписів.

Представники ініціативної групи поки не визначилися як будуть діяти далі.
Відео з засідання ТВК шукайте згодом на нашому порталі.
Фото – Златопіль
Кіровоградська ТВК із нетверезим секретарем залишила Артюха депутатом міськради
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований