19 травня 2024, неділя

На Кіровоградщині в селищі роздають листівки в дусі Третього Рейху

10 липня у селі Войнівка, що в Олександрійському районі Кіровоградської області, невідомі поширювали листівки, які нібито закликають до об'єднання з Олександрією.
Про це Моїй Олександрії повідомив і надіслав знімок листівки чоловік, який не захотів фігурувати в пресі.
"Вчора в селі Войнівка молоді хлопці роздавали наступний матеріал. Залишали в поштових скриньках, а також роздавали перехожим. Вражає сенс і текст написаного", – написав він.
Листівки написані в дусі пропаганди Третього рейху. Нагадує запрошення до Німеччини. Порівняйте хоча б: "Ви зможете себе відчути міськими жителями, а не селюками" (з листівки) і "Ви будете у нас зустріті як товариші" (з нацистською агітації). І там, і там присутня зневажливе ставлення до людей, до яких листівка звернена. Їх спочатку вважають людьми другого сорту.
Листівка носить образливий характер. Він полягає не тільки в тому, що сільських жителів неодноразово називають "селюками", але і в тому, що ображаються інші місцеві аспекти. Освіту в районі названо "мізерною", земля в районі – "використовується нераціонально і неправильно", керують в районі – "зовсім не ті, хто повинен".
З одного боку, напрошується думка, що бездарна листівка народилася в місті і покликана привернути Войнівку до об'єднання з Олександрією. Але саме бездарність видає провокацію. Схоже, що послання склали протилежні сили – ті, хто чекає переходу Войнівки в Приютівську ОТГ або заперечує будь-які об'єднання.
Можна поспівчувати жителям села, які потрапили в інформаційну війну тут, на мирній території.
Нагадаємо, селище Приютівка запропонувало Войнівці і декільком іншим селам об'єднатися в одну громаду з центром в Приютівці. Разом з тим, на Войнівку нібито накинула око і Олександрія, яка хоче привернути Войнівку і ще кілька прилеглих до міста сіл в Олександрійську громаду. Через це навколо Войнівки виникло політичне загострення.
Фото – з порталу Моя Олександрія
 

На Кіровоградщині в селищі роздають листівки в дусі Третього Рейху
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований