20 квітня 2024, субота

Голова сільської ради на Долинщині не звітував перед громадою понад 3 роки

Вчора, 13 квітня, вперше за 3 роки голова Василівської сільської ради Долинського району Андрія Мушика прозвітувався перед громадою. Звіту домоглися мешканці села спільно з обласною радою.
Попередньо селяни звернулися до радника голови обласної ради, депутата Валерія Кальченка з проханням вплинути на сільського голову, щоб той прозвітував.
Валерій Кальченко, ознайомившись із ситуацією, направив листа до голови Василівської сільської ради, в якому вказав, що згідно із законодавством України голова сільради повинен раз у квартал проводити звіт перед депутатами, та раз у рік перед виборцями. Депутат також наголосив, що відсутність публічного звіту – це не лише порушення Закону України, а й привід до зростання соціальної напруги у селі, що може призвести до негативних наслідків.
Сільський голова Андрій Мушик все ж прозвітувався перед селянами, які задали питання, що їх турбували протягом довгого періоду. На зібранні також були присутні голова Долинської районної ради Ірина Бондаренко, голова Долинської РДА Сергій Омельченко, депутати районної та сільської рад, які висловили свою позицію щодо непорозумінь між жителями села і сільським головою.

Фото: Юрій Лета

Голова сільської ради на Долинщині не звітував перед громадою понад 3 роки
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований