02 травня 2024, четвер

Євросуд визнав політичну вмотивованість “газової” справи Тимошенко

Європейський суд з прав людини своїм рішенням за скаргою екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко щодо її незаконного кримінального переслідування підтвердив політичну вмотивованість у так званій “газовій” справі. Про це пише сайт Юлії Тимошенко.
“Сьогоднішнім своїм судовим рішенням Європейський суд погодився із доводами Юлії Тимошенко, із тим, що ця справа була політично вмотивована і з тим, що мало місце фундаментальне порушення ст.6 Європейської конвенції з прав людини в частині переслідування невинуватої особи, а відтак, по суті, Європейський суд визнав, що Юлія Тимошенко не скоїла жодного злочину”, – заявив захисник Юлії Тимошенко у так званій “газовій” справі Сергій Власенко.
Як відомо, в 2011 році екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко звернулася до Європейського суду з прав людини з двома скаргами щодо незаконності її кримінального переслідування.
30 квітня 2013 року Європейський суд з прав людини після розгляду першої скарги виніс рішення про незаконність арешту Юлії Тимошенко 5 серпня 2011 року у рамках судового розгляду так званої “газової” справи та подальше утримання під вартою. Згідно з рішенням Європейського суду, відповідні рішення українського суду є політично мотивованими.
 
Євросуд визнав політичну вмотивованість “газової” справи Тимошенко
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований