03 травня 2024, п’ятниця

Кіровоград: чи санкціонована забудова несанкціонованого пляжу?

Питання несанкціонованої забудови прибережної території річки Сугоклея виникає в Кіровограді вже не вперше. Цього разу цю делікатну тему вчергове порушив колишній депутат кіровської райради, а нині громадський діяч Михайло Демченко.
 
За словами активіста, його, як жителя району Олексіївки, вельми хвилює активна діяльність, що розгорнулася нині в прибережній зоні парку Перемоги де знаходиться один з міських несанкціонованих пляжів. Пан Демченко стверджує, до відданої в оренду колишньому депутату міськради, а нині народному депутату України Олександру Горбунову, території, де знаходиться ресторан «Тиха гавань», повинні мати доступ звичайні кіровоградці, однак цього не відбувається.
«Вже багато десятиліть саме та ділянка річки користувався у жителів цього району, та й взагалі Кіровограда, заслуженою популярністю. Туди приходили поплавати і відпочити городяни різного віку та соціального статусу, однак, на жаль, зараз у зв’язку з активністю депутата Горбунова для Кіровограді туди вхід закритий.
Це питання природно не може не хвилювати жителів Олексіївки, інтереси яких я і представляю. Тому ми вимагаємо надати нам копії всіх документів згідно з якими дана земельна ділянка перейшла у тимчасове володіння сім’ї Горбунових аби упевнитись, що все було здійснено в рамках закону», – заявив Михайло Демченко.
Категорично не згодна з подібним трактуванням ситуації представник народного депутата Людмила Загоруйко:
«По-перше хочу зазначити, що офіційного пляжу там ніколи не було і не може бути, адже для цього потрібно відповідний дозвіл санстанції та інших інстанцій, а враховуючи якість води в тій частині річки, видати його, на жаль неможливо. Але, не дивлячись на це, будь який кіровоградець може спокійно пройти на цю територію і відпочити. Жодних перепон цьому немає.
Окрім того ми готові надати всі документи, які підтверджують законність отримання в оренду цієї ділянки і навіть, неодноразово повідомляли про це пану Демченко, але, на жаль, так і не побачили його в нашій громадській приймальні. Вважаю, що виступ активіста є інсценуацією та не відповідає реальній ситуації».
Чому цим питанням активісти зацікавили тільки зараз, хоча в оренду ділянки на котрих розташований заклад «Тиха гавань» були віддані ще в 2008-му році? В чому конкретно звинувачує депутата Горбунова активіст Демченко, та й чи звинувачує взагалі чи просто хоче подивитися документи, ло кінця зрозуміти так і не вдалося оскільки прес-конференція буквально за пару хвилин перетворилася на потік незв’язних вигуків учасників конфлікту.
Як би там не було, чи перешкоджає забудова набережної зони вільному доступу кіровоградців до водойми, городяни зможуть відчути вже цього купального сезону до якого залишилося не так вже й багато часу.
 

Кіровоград: чи санкціонована забудова несанкціонованого пляжу?
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований