03 травня 2024, п’ятниця

«Батьківщина» не голосувала за постанову про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі

Фракція «Батьківщина» не голосувала за визначення окремих районів, міст, селищ  та сіл у Донецькій та Луганській областях та запровадження в них особливого порядку місцевого самоврядування, пише офіційний сайт політичної сили.
 
Як зазначила з парламентської трибуни Голова фракції Юлія Тимошенко, такі рішення де-факто встановлюють новий кордон між Україною та Росією.
«Постанова, яка нам пропонується, буде по точним координатам, по точним населеним пунктам затверджувати де-факто новий кордон між Росією та Україною. Тому що та лінія, яка проходить, не є лише лінією зіткнення, якщо за її територією будуть панувати зовсім інші, відмінні від загального для України, закони та правила. Це означає, що там будуть обиратися на виборах люди, у яких руки в українській крові», – наголосила вона.
Юлія Тимошенко також попередила, що до сьогодні так і не демаркований офіційний кордон між Україною та Російською Федерацією, а визначена в законі «лінія зіткнення» буде фігурувати, як «офіційно визначена».
Лідер фракції впевнена, що на цих територіях «на базі фальсифікацій будуть обрані саме ті, хто вбивав українців та нівечив нашу державу».
«Я не зможу голосувати за це ні морально, ні ментально, ні з точки зору своєї внутрішньої віри», – зазначила Юлія Тимошенко.
Вона також висловила сумніви щодо того, що «віддача територій Росії надасть Україні мир».
«Це не дасть миру, а дасть втрату території», – наголосила лідер фракції.
Крім того, Юлія Тимошенко закликала колег депутатів ухвалювати виважене рішення щодо окремих районів Донбасу, оскільки тимчасово окуповану територію набагато легше повертати, аніж «затверджену українським парламентом територію, яка не буде українською по суті».
Зазначимо, що депутати «Батьківщини» голосували сьогодні за проект постанови про визнання окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей тимчасово окупованими територіями (№2396). 
«Батьківщина» не голосувала за постанову про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований