04 травня 2024, субота

В Кіровограді обговорили вигляд майбутнього Меморіалу Слави загиблим воїнам АТО

Цього ранку у стінах Кіровоградської міської ради чиновники та родичі загиблих учасників АТО обговорювали концепцію створення Меморіалу Слави на Рівнянському кладовищі, пише кореспондент Златополя.
Від самого початку зустрічі відчувалось – родичі загиблих на сході військовослужбовців уже втомились від постійних зустрічей з чиновниками, котрі, нажаль, практично не впливають на швидкість вирішення питання зі створенням Меморіалу слави.  
Дещо заспокоїла напружену ситуацію заступник голови ОДА Віта Атаманчук, котра вибачилась перед зібранням за бюрократизм та чиновницький підхід, котрий таки має місце й у вирішення цієї, важкої для обговорення теми. 
[widgetkit id=502]
Уже під час безпосереднього обговорення проекту виникли нові непорозуміння: когось не влаштовували запропоновані міськрадою проекти, а, точніше, деталі цих проектів – відсутність квітників, форма надгробку, колір мармуру, відсутність символіки роду військ у яких служили полеглі герої і т.д.. Дехто ж з родичів загиблих й досі наполягає на необхідності перепоховання свої рідних та створення даного Меморіалу на Фортечних Валах. Хоча й тут одностайності немає.
Загалом, дійшли згоди щодо загального вигляду Меморіалу, котре від старої частини Рівнянського кладовища відгороджуватиме жива загорожа із зелених насаджень. Згадали й про заправну станцію, котра знаходиться поруч, та практично перекриває частинку майбутнього меморіалу. Посадовці відвітували – робота з власниками закладу проводиться, запропоновано навіть нову ділянку для облаштування заправки, однак станом на сьогодні ситуація не вирішена. Розпочати ж облаштування Меморіалу слави планують через тиждень-другий після узгодження всіх деталей з родичами загиблих, тож можна сподіватись, що вже до кінця червня – початку липня Сектор для почесних поховань Рівнянського кладовища таки буде впорядковане, а герої спочиватимуть з належними їм почестями. 
В Кіровограді обговорили вигляд майбутнього Меморіалу Слави загиблим воїнам АТО
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований