28 вересня 2024, субота

Кіровоград: виділена земля не гарантує права на забудову?

Як стало відомо на засіданні земельної комісії Кіровоградської міської ради, під час масової видачі земельних ділянок учасникам АТО було допущена халатність (помилка, злий умисел, популізм) в результаті котрої близько півсотні учасників АТО, отримали земельні ділянки на території в районі вул. Родімцева, що в Плані зонування територій визначена як промислова зона. 
На практиці це означає, що особа котра отримала подібну земельну ділянку у майбутньому не зможе на ній нічого побудувати, оскільки попросту не отримає від Держбудінспекції дозвіл на початок будівництва.
Єдиним законним шляхом вирішення питання є внесення змін до Плану зонування територій шляхом внесення відповідних поправок до Генплану міста. Члени комісії одноголосно підтримали подібний проект рішення, однак визнають – процедура внесення змін може затянутись на пів року-рік.
Окрім того, заступнику міського голови Григорію Литвину було доручено до чергової сесії міськради провести розширену нараду за участі усіх дотичних до питання владних структур, в тому числі розробника кірововоградського Генерального плану проектного інституту “Дніпромісто”.
Кіровоград: виділена земля не гарантує права на забудову?
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований