19 травня 2024, неділя

Кіровоградці вимагали звільнити політв’язня з російського полону

На площі Героїв Майдану у Кіровограді сьогодні, 21 травня 2015 року, відбулась акція-пікет за звільнення з російського полону Миколи Карпюка, одного з лідерів Правого Сектору та УНА-УНСО.
«Про акцію я довідався з місцевого інтернет-видання, і вирішив до неї приєднатись, адже з Миколою Карпюком я знайомий особисто – розповів один з учасників заходу, відомий кіровоградський блогер Дмитро Сінченко, – Його захопили в березні минулого року співробітники ФСБ на кордоні з Російською Федерацією. З того часу рідні отримали лише одного листа. Ми сподіваємося, що чоловік ще живий і хочемо привернути увагу всієї України до долі одного з відомих політичних в’язнів Росії”
[widgetkit id=511]
Активісти висловили свою підтримку і привітали Миколу Карпюка з Днем народження, який політичний діяч відзначав саме цього дня. 
Для довідки: Микола Андронович Карпюк народився 24 травня 1964 року в с.Великий Житин Рівненського району. Був кореспондентом газети “Наша справа”. Очолював спершу Рівненську обласну організацію Української національної асамблеї, а згодом – і всю УНА-УНСО. На початку 1990-х разом із побратимами з УНСО був учасником подій у Придністров’ї. Брав участь і у грузино-абхазькому конфлікті. У 2001 році був засуджений за участь у акціях протесту «Україна без Кучми». На початку 2014 року став одним із засновників та лідерів військово-політичного руху «Правий Сектор».
Кіровоградці вимагали звільнити політв’язня з російського полону
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований