27 квітня 2024, субота

У Кіровограді відзначили День Героїв (Фото)

У Кіровограді відзначили День Героїв ходою пам’яті. Організатором ходи виступила обласна організація “Свободи”. Захід розпочався на Фортечних валах біля Алеї пам’яті загиблих учасників АТО, а завершився на площі Героїв Майдану, де учасники ходи вшанували полеглих хвилиною мовчання та виконали гім України. Про це пише видання “Гречка“.
Організатори розповідають, День Героїв був започаткований у 1942 році українськими націоналістами.  Свято було приурочене до сумного дня 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі було вбито Євгена Коновальця. Саме у травні пішли з життя Микола Міхновський, Симон Петлюра та Євген Коновалець. Відзначення Дня Героїв стало актуальним і сьогодні, адже впродовж останнього року полягли в боях тисячі українців, серед яких є і відчайдушні патріоти.
Втім вшановувати Героїв кіровоградські “свободівці” не поспішали. Організатори заходу прибули на місце зустрічі на півгодини пізніше від заявленого часу (в анонсі був вказаний час 10.45), сама ж хода розпочалась аж опісля 12-ї години: у зв’язку з днем жалоби в Кіровограді, офіційну частину з численними виступами, що мала явно політичний характер, перенесли на початок запланованої програми.
[widgetkit id=515]
Незважаючи на заборону проводити гучні заходи, “свободівці” пройшли головною вулицею міста із вигуками гасел у гучномовці. Супроводжували учасників ходи працівники міліції, ДАІ.
У Кіровограді відзначили День Героїв (Фото)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований