28 квітня 2024, неділя

Кіровоградські нардепи проігнорували українську мову

Жоден із народних депутатів, що представляють Кіровоградщину у Верховній Раді, не проголосував за внесення зімн до Закону “Про державну службу”. Зміни, які передбачали обов’язкове володіння українською мовою посадовими та службовими особами органів державної влади, підтримали лише 152 нардепи, серед яких зовсім не виявилося представників Кіровоградщини, пише “Рідний Кіровоград“.
 
Як повідомляється, утрималися під час голосування Анатолій Кузьменко, Костянтин Яриніч (обоє – з “Блоку Петра Порошенка”) та Олександр Горбунов з “Народного фронту”. Відсутніми значилися Михайло Поплавський (“Воля народу”) та Станіслав Березкін (група “відродження”), а Олесь Довгий просто не голосував.
Проект закону передбачав зобов’язати посадових та службових осіб органів державної влади складати іспит з української мови для підтвердження необхідного рівня володіння нею під час виконання ними службових обов’язків та недопущення публічних проявів зневаги до української мови,  знущання чи глуму з неї, а також її дискредитації. Крім того, однією з умов роботи держслужбовців могло б бути володіння українською мовою на рівні, необхідному для виконання їхніх посадових обов’язків. 
Кіровоградські нардепи проігнорували українську мову
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований