03 травня 2024, п’ятниця

У Кіровограді презентуючи альманах ділилися планами на вибори

Сьогодні, 29 травня, у Кіровограді перезентували альманах «Україна 2015: Завдання нової країни». До “Перевесла” презентувати його приїхали Тарас Стецьків, Віктор Жердицький, Михайло Бесараб та Віктор Максимець – люди, прізвища яких знайти серед авторів альманаху ви не зможете. Як здалося кореспондентові Златополя, у Кіровограді у них дещо інше завдання – знайти активістів, щоб побудувати нову політичну силу.
Саме презентації своєї політичної сили, яка поки що не має ні офіційної назви, ні структури, але не буде “фікцією”, як запевняли виступаючі, і було присвячено більшу частину прес-конференції. Зокрема, її учасники зауважили, що більшість партій контролюються олігархами і виконують замовлення власників. За таких умов дуже скоро країну може охопити таке ж розчарування, яке охопило її після першого Майдану в 2005, однак якщо минулого разу розчарування привело до влади в Україні Януковича, то сьогодні загроза значно серйозніша – вона може привести в Україну Путіна.
Альтернативою існуючим “фіктивним” політсилам, на думку спікерів, має стати партія, що представлятиме інтереси середнього класу. Крім того, партія має контролюватися “з низів” і не залежети від лідера.
Учасники прес-конференції поки не вирішили, чи братимуть участь у місцевих виборах: кажуть, що усе залежить від того, чи зможуть за літо зібрати необхідний громадський актив. Більше того, не виключена можливість балотування і в складі інших партій. 
Наостанок виступаючі пообіцяли ще раз завітати до Кіровограда та зауважили, що кіровоградці досить близько сприймають існуючі політичні проблеми та не бажають залишатися осторонь від їхнього вирішення.
P.S. Бігле прочитання Альманаху виявило, що книга, у принципі, досить цікава.
 
У Кіровограді презентуючи альманах ділилися планами на вибори
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований