10 травня 2024, п’ятниця

У Кіровограді анонсували проведення Всеукраїнської конференції щодо перейменування міста

Начальник відділу внутрішньої політики міськради Сергій Запорожан, член ГО «Спільна дія» Андрій Малик та голова Кіровоградського обласного товариства ВУТ «Просвіта» Олександр Ратушняк провели спільну прес-конференцію на котрій анонсували проведення Всеукраїнської науково-практичної конференції «Перейменувальні процеси в топоніміці як ціннісний вибір українського суспільства», яка відбудеться 11 червня у приміщенні Кіровоградської міськради о 10:00. 
 
Так, за словами Сергія Запорожана, у конференції вже  зголосились взяти участь відомі науковці, у тому числі: Володимир В’ятрович, директор Українського інституту національної пам’яті, Віктор Брехуненко, завідувач відділом актової археографі Інституту української археографії та джерелознавства та Володимир Панченко, професор Національного університету «Києво-Могилянська академія». Учасники прес-конференції акцентували на тому, що результатом майбутньої конференції має стати вироблення засадних положень процесу перейменування не лише на рівні міста чи області, а й на рівні всієї України. 
«Ми маємо відійти від пут тоталітаризму та комуністичної ідеології, однак ми маємо розуміти – цей процес не буде простим та швидким. У міської влади є пів року на вироблення нашої позиції і ми скористаємось нашим правом обирати.Уже на найближчій сесії, котра відбудеться 4 червня, буде прийнято рішення котрим буде створена робоча група котра й буде розглядати усі можливі варіанти та організовувати громадські слухання стосовно даного питання», – розповів присутнім Сергій Запорожан. 
У Кіровограді анонсували проведення Всеукраїнської конференції щодо перейменування міста
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований