09 травня 2024, четвер

Комуністичне минуле в Кіровограді скоро почнуть стирати

Перші перейменування, ознаменовані дією закону про декомунізацію, можуть розпочатися в Кіровограді уже за кілька місяців. Про це пише Гречка, посчилаючись на слова Сергія Запорожана, начальника відділу внутрішньої політики Кіровоградської міськради.
Як повідомляється, сьогодні, під час вранішньої прес-конференції у міській раді Сергій Запорожан зазначив, що імоірно, на наступну, після сесії 4 червня, сесію міськради, буде винесено перший узгоджений пакет нових назв, що замінять комуністичну ідеологію.
За інформацією Гречки, під перейменування лише в Кіровограді підпадуть близько семи десятків вулиць і провулків, що мають назви з комуністичним забарвленням. Крім того, за шість місяців має закінчитися інвентаризація речей, які містять радянську символіку – дверей, вивісок, ліпнини, воріт та, звісно ж, пам’ятників.
Крім цього, під час вранішньої прес-конференції було оголошено, що, скоріше за все, нову назву обласного центру будуть шукати шляхом опитування та громадських обговорень – незабаром буде створено координаційну групу, що займеться підготовкою та проведенням таких обговорень.
Комуністичне минуле в Кіровограді скоро почнуть стирати
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований