02 травня 2024, четвер

Кузьменко посів 21-е місце в рейтингу губернаторів

Голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко зайняв почесне 21-е місце (із 23) у рейтингу голів облдержадміністрацій, складених виданням “Новости Донецка и области“, пише Златопіль.
 
У матеріалі під заголовком “Ретинг губернаторів: кого пора звільняти”, де оглядається діяльність усіх голів ОДА України, Кузьменку “в заслугу” ставлять той факт, що він так і не зміг допомогти буровугільному комплексу: Він був депутатом сьомого скликання від Партії регіонів, мандат отримав, вигравши мажоритарку в окрузі з центром в Олександрії. Багато піарився на темі погашення заборгованості по зарплаті перед працівниками буровугільного комплексу. Разом з тодішнім губернатором Андрієм Ніколаєнком розповідав, як вони переконали колишнього орендаря комплексу Костянтина Жеваго віддати гроші. З тих пір минуло півтора року. Заборгованість не погашена, а на Костянтинівський розріз так і не прийшов новий інвестор. Кузьменко, який отримав всю повноту влади в області, на словах розуміє, що в умовах втрати Україною контролю над стратегічними вугільними родовищами в Донбасі, відродження Олександрійського буровугільного басейну є архіважливим завданням. Проте далі озвучування обіцянок відродити справа не просунулася. За словами нинішнього керівника плану санації ЗАТ “Енерговугілля” Ігоря Лавренова, передбачено погашення заборгованості по зарплаті протягом трьох років. І це у випадку, якщо таки буде знайдено інвестора, який візьме на себе це зобов’язання. Що ж стосується промислової розробки розрізу, то спочатку необхідно відкачати технологічну воду з кар’єру, що може зайняти до трьох років. Такі роботи нова місцева влада могла б організувати ще півроку тому. Але простіше і дешевше сидіти і чекати інвестора.
Як пише видання, крім високих боргів по зарплаті в перерахунку на одного працівника, на Кіровоградщині в першому кварталі зафіксовано найбільше падіння промисловості – на 20,9%. Також область займає передостаннє місце за динамікою будівництва та за темпами введення в експлуатацію нового житла, входить до трійки регіонів, які допустили найбільше падіння експорту.
Загалом, рейтинг губернаторів від видання складався на основі офіційної статистики за двадцятьма критеріями. Дев’ять з цих двадцяти критеріїв характеризують зміни (у відсотках) в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року. Це динаміка середньомісячної зарплати, чисельності штатних працівників, будівельній, промисловій продукції, сільгоспвиробництва, реалізованих нефінансових послуг, експорту товарів і послуг, обороту роздрібної торгівлі, споживчих цін.
Ще шість критеріїв включають показники, віднесені до чисельності населення. Це коефіцієнти народжуваності і смертності, борги населення з оплати житлово-комунальних послуг і борги місцевих бюджетів перед організаціями, що надають ЖКП, загальна площа введеного в експлуатацію житла та освоєні капітальні інвестиції. Додатковий демографічний критерій, що характеризує також і рівень охорони здоров’я, – коефіцієнт смертності дітей віком до року (на тисячу народжених живими).
Решта чотири критерії являють собою показники, віднесені до загального числа штатних працівників підприємств, установ, організацій. Це середньомісячна зарплата працівника, заборгованість по зарплаті, яка припадає на одного працівника, процентні частки працівників, які перебували в неоплачуваних відпустках, і працівників, переведених з економічних причин на неповний робочий тиждень. 
 

Кузьменко посів 21-е місце в рейтингу губернаторів
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований