02 травня 2024, четвер

«Батьківщина» наполягає на затверджені звіту робочої групи з обґрунтованості тарифів

Фракція «Батьківщина» наполягає на затвердженні звіту робочої групи щодо вивчення обґрунтованості тарифів та закликає уряд вжити негайні заходи щодо їх зниження.
 
Про це сьогодні з парламентської трибуни заявила депутат від фракції «Батьківщина» Олександра Кужель, пише офіційний сайт партії
«Робоча група Верховної Ради щодо вивчення обґрунтованості тарифів, яка була створена на вимогу фракції «Батьківщина» і до складу якої увійшли представники всіх фракцій, встановила, що ініційоване урядом підвищення цін на природній газ та комунальні послуги для населення відбулося необґрунтовано», – наголосила вона.
За словами Кужель, згідно з висновками робочої групи норми та обсяги споживання газу є завищеними та потребують негайного перегляду, водночас в Україні є достатньо газу власного видобутку для комунальних потреб, а інформація щодо кількості використання імпортованого газу є завищеною щонайменше вдвічі.
Також не вживаються заходи, спрямовані на збільшення видобутку власного газу .
Депутат від «Батьківщини» зауважила, що затвердження парламентом звіту робочої групи стане серйозним кроком вперед на шляху до вирішення цього болючого питання.
Адже питання надзвичайно високих тарифів на житлово-комунальні послуги залишається вкрай напруженим та актуальним для громадян.
Від імені фракції Олександра Кужель закликала уряд відреагувати на висновки робочої групи щодо вивчення обґрунтованості тарифів та невідкладно провести додаткові розрахунки тарифів та розробити нові ціни на природний газ.
Вона нагадала, що спільними зусиллями вдалося вдвічі зменшити тарифи на газ для квартир, де немає лічильників, а наразі потрібно змінити норму використання газу для будинків з 200 до 350 кубометрів.
«У питанні тарифів Верховна Рада зробила свою справу. Тепер справа за урядом», – зазначила вона.
Окрім того, Олександра Кужель додала, що «Батьківщина» вимагає негайно проіндексувати заробітні плати та пенсії на рівень інфляції.
«Ми наполягаємо на прийнятті всіх законів, поданих фракцією «Батьківщина», про індексацію виплат пенсій, зарплат, стипендій та інших соціальних виплат населенню», – сказала народний депутат.
«Батьківщина» наполягає на затверджені звіту робочої групи з обґрунтованості тарифів
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований